Неколкократно са правени опити да бъде върнат в България, но

...
Неколкократно са правени опити да бъде върнат в България, но
Коментари Харесай

Вдигнаха Фалкон-А За Спасението На Стожера На Българската Култура Павел Васев

Неколкократно са правени опити да бъде върнат в България, само че съветските лекари не са разрешили местенето му заради положението му и са решили, че в случай че това е допустимо, наложително би трябвало да е със аероплан, прогоден за хигиеничен превоз.

По самодейност на някогашния културен министър Вежди Рашидов и със съпричастието на депутатите това стана механически допустимо преди 10-ина дни. Очакваше се здравна преценка и от български експерти дали е безвредно Павел Васев да лети 2,5 часа от Москва до София.

Водещият неврохирург проф. Николай Габровски посети режисьора в лечебното заведение в Москва и приказва на място с лекуващите го досега съветски експерти.

" Транспортирането е рисковано, само че допустимо. Възможно е в изискванията на умерено висок риск ", сподели за " 24 часа " проф. Габровски от съветската столица.

" Фалкон " -ът не е хигиеничен аероплан, по тази причина се е наложило преди полета да бъдат основани подобаващите условия за пациент след инсулт.

Освен от екипа на " Пирогов " Павел Васев ще бъде придружаван от брачната половинка си по време на полета.

След връщането в България ще постъпи в реанимацията на неврохирургията на " Пирогов ", където ще премине обстойни прегледи и ще се набележи логаритъм за продължение на лекуването, изясни проф. Балтов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР