Некоалиционните партньори трябва да влязат в процес на преговори, а

...
Некоалиционните партньори трябва да влязат в процес на преговори, а
Коментари Харесай

Денков: Трябва да има преговори, а те ще отнемат повече от два дни

Некоалиционните сътрудници би трябвало да влязат в развой на договаряния, а те ще лишават повече от два дни. Така министър-председателят Николай Денков разяснява графика, заложен през вчерашния ден от Бойко Борисов за съдружното съглашение, което предлага ГЕРБ.
Прочетете още
Денков изрази вяра, че нужното време за договаряния ще бъде обезпечено.

" Двете страни са сложили документи като основа за договаряния. Трябва да се влезе в развой на договаряния. Нямам подозрение, че това ще отнеме повече от 2 дни и се надявам този интервал да бъде обезпечен, с цел да може преговорните екипи да видят къде има общи точки и къде не и да имат време за договаряния ", уточни той.

Денков удостовери, че от месец е подготвен с оценката на министрите, само че към момента не е разговарял за състава на кабинета с Мария Габриел. Очаква това да стане през идващите дни.

" Няма нещо трагично, разговорът ни с Мария Габриел е много добър. Отне ѝ известно време, само че тя би трябвало да се усеща уверена в решенията, които предлага ", сподели още министър председателят.

Относно ареста на така наречен " Червен корсар " министър-председателят посочи, че значимото е зад него да не се крие освен това.

Помолен да разяснява обстоятелството, че глобен по закона " Магнитски " оглавява парламентарно показана партия, Денков отговори по този начин:

" Истинският проблем е, че нашата правосъдна система не работи както би трябвало, тъй че вършим всичко допустимо да се почисти и да се рестартира по този начин, че който е подкупен и е направил нарушаване на закона, да бъде глобен ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР