Нека всички ние, народните представители от 47-то Народно събрание, да

...
Нека всички ние, народните представители от 47-то Народно събрание, да
Коментари Харесай

Председателят на парламента: Нека всички ние да бъдем на висотата на очакванията на българските граждани

Нека всички ние, народните представители от 47-то Народно заседание, да бъдем на висотата на упованията на българските жители, да следваме образеца на нашите предшественици и с разсъдък и воля да одобряваме най-хубавите решения за България.

Това уточни в декларация ръководителят на Народното събрание Никола Минчев във връзка днешния 10 февруари, в който се навършват 143 години от първото съвещание на Учредителното заседание във Велико Търново.

Тази дата е специфична за нашето родно място, тъй като отбелязва началото на няколко основни процеса, уточни Минчев. В подтекста на времето, след Руско-турската война от 1878 година, българите получават отговор на фантазията си за свободна и съвременна страна, се показва в декларацията.

По думите на Минчев основаването на национално посланичество - на парламент, е равно на гражданска война за времето си, когато хората на европейския континент са на първо място жители и в някои случаи жители.

"Днес свободата да бъдем самостоятелни и с равни права одобряваме за даденост. За времето си учредителният акт е акт на храброст и рационализация ", уточни Минчев. Представителите на българския народ тогава демонстрират предвидливост - слагат националния интерес над всичко и дружно начертават сполучливия път на България, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР