Нека всички, които говорят, че сме изнасяли оръжие за Украйна,

...
Нека всички, които говорят, че сме изнасяли оръжие за Украйна,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова не била чувала нищо по-смешно от думите на Кирил Петков, че сме спасили Украйна


„ Нека всички, които приказват, че сме изнасяли оръжие за Украйна, да извадят един документ – от където желаят “, предлага някогашният вицепремиер на Кирил Петков

„ Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: „ България избави Украйна ”. Как си представяте, че България с боеприпасите от „ Арсенал ” е избавила Украйна, където се изсипаха милиарди ”.

Това съобщи пред Нова ТВ Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия и някогашен вицепремиер и стопански министър в кабинета „ Петков ”.

„ Нашата позиция е, че даването на оръжие за Украйна значи удължение на войната. Чуйте какви гласове – Емануел Макрон и канцлера Олаф Шолц обявиха: „ няма да прекратим разговора, ще водим диалози с Путин. Тяхно решение е да дават танкове ”, сподели Нинова.

„ Нека всички, които приказват, че сме изнасяли оръжие за Украйна, да извадят един документ – от където желаят. Те подлежат на един режим, минават през една комисия ”, сподели Нинова и разясни, че държавното управление е изнесло оръжие за 2 милиарда лева за 60 страни, за които има позволение да изнася. „ Те ни дават документ, че го купуват за себе си. След като станат притежатели, те могат да го подаряват, продават – ние нямаме право да пожелаваме информация ”, добави тя.

За да тръгне един експорт на оръжие от България, би трябвало да са известени ДАНС, Разузнавателното ръководство на военното министерство, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, разясни тя.

Запитана за коалиция с Политическа партия и Демократична България, тя съобщи: „ Опарихме се, натрупахме комплициран опит в такава коалиция, само че сме удовлетворени, че това, което поехме като задължения, свършихме работа ”.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР