Нека ви запозная с един истински боец - малкият Ангел

...
Нека ви запозная с един истински боец - малкият Ангел
Коментари Харесай

Да помогнем на малкия Ангел от Шумен в борбата му с две тежки заболявания

Нека ви срещна с един същински войник - дребният Ангел от град Шумен, който неотдавна навърши две годинки. Детенцето е диагностицирано с вътрешна хидроцефалия и церебрална парализа. Лечението му изисква средства, които са непостижими за фамилията и околните му.
Ангел има братче близнак. Двамата дребни герои се раждат доста рано – в 31 г.с., като тежат едвам 1300 и 1400 гр. Две седмици след раждането, Ангел е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Във времето на очакване, с цел да доближи нужните за интервенция 2 кг., се открива и междукамерен недостатък на сърцето, за което обаче не се нуждае от оперативна интервенция. Една седмица преди да бъде осъществена мозъчната интервенция, офталмолозите откриват и ретинопатия. Тя постанова лазерна интервенция и на двете очи. Така дребният войник минава през първата интервенция, след което идва ред и на втората – на главичката и слагане на клапата. След нея обаче следват още две интервенции, като едвам последната е сполучлива и клапата към този момент работи. Изпитанията за дребния воин и фамилията му, обаче, не свършват дотук. Родителите виждат закъснение в развиването и посещават невролог. Той слага тежката диагноза- детска церебрална парализа. За да може Ангел да я пребори, са нужни ежедневни рехабилитации. Семейството се обръща към профилирания център в Истанбул RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi. Благодарение на събрани средства от близки, другари и положителни хора – донори, дребният воин посещава няколко пъти профилирания център, само че визитите би трябвало да продължат и тази година.

„ През 2020 година, въпреки и с доста компликации и премеждия поради обстановката обвързвана с Covid-19, Ачко съумя да направи 5 визити при обичаните каки от Ribem, бяха направени ортези, беше закупен вертикализатор (на който той всеки ден се радва), нощни имобилайзери и триъгълник ( тях не ги харесва толкоз много), бяха осъществени и прегледи при най-хубавите турски експерти в областта на детската неврология, ортопедия и офталмология.
И всичко това поради вас, нямам думи с който да опиша своята признателност към вас, другари и към експертите, който работят с него и се радват на всеки негов триумф, а той не е дребен - по-добър надзор на главата, по-отпуснати ръце и крайници с по-добър разкрач, въпреки и за малко независим седеж, изправен се задържа за малко с упора на ръцете. “, споделя майката на Ангел.
Борбата продължава и през тази година. За да се постихнат по този начин мечтаните резултати,  визитите не би трябвало да бъдат прекъсвани. Сумата, обаче, е непостижима за фамилията.
Призовавам от цялото си сърце да дадем късмет на този прелестен и борбен Ангел да има пълностоен живот, с цел да може да играе с братчето си и да реализира фантазиите си! “
Всеки, който има опция, може да помогне на фамилията по няколко метода:
Дарителска сметка
BG61BPBI79464064240301
Титуляр Христина Стоянова
Основание: В изгода на Ангел Павлов

PayPal
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР