Нека ви дефинирам какво е да се почувствате немили-недраги в

...
Нека ви дефинирам какво е да се почувствате немили-недраги в
Коментари Харесай

Куче прогони семейство с бебе от жилищен блок в София

" Нека ви определям какво е да се почувствате немили-недраги в другояче европейска София/България през напредналата 2023 година ", с тези думи стартира обява на Наско Караколев в обществената мрежа Фейсбук.

Младият мъж споделя, че се постанова да " изтегля " семейство си от блок 30 в столичния квартал " Младост 1 ". Причината - нападателно куче на комшия.

Наско Караколев прецизира, че кучето е порода ваймаранер. Обикновено кучетата от тази порода се славят с ловните си качества и мощен разсъдък. Ваймаранерът е доста пламенно куче и има потребност непрекъснато да тича. Важно е да отбележим, че то не се предлага за развъждане в апартамент.

Мъжът написа, че съседът им третирал кучето като безстопанствено - пускал го свободно от прага на вратата си до всички площи в квартала.

" Но за какво му е на човек да доближи мир и успокоение, когато има съседи, които се грижат да ти вземат здравето? Въпросният комшия има куче от порода Ваймаранер, което с горделивост и безрасъдие третира като бестопанствено (каквото по закон се явява откакто се пуска свободно) ", написа той.

Наско Караколев също отглежда куче, което е оцеляло като по знамение след цели три набези от съседското куче.

" Кучето ни оцеля като по знамение при цели три набези от въпросната Ариа, а аз бях гонен два пъти. Предполагам, че тук бихте си помислили, че с естествен диалог сред съседи/съграждани/хора всичко би се оправило - само че грешите. Това не е просто човек. Това е царят на джунглата. Той е тук от зората на времето и никой новопостъпил няма право да му споделя нито посредством препоръки, нито посредством приказка, нито посредством наредби или община, че нито и посредством полиция какво да прави и какво не. И да, последната стъпка беше полицията, пред която въпросното куче и притежател даже имах шанса да се появят инцидентно в нормалната си настройка от 50 метра един от различен, при което полицията направи тъкмо... в случай че има дума по-малка от нищо бих я поставил тук ", прибавя той.

Безнаказаността и неналичието на внимание от страна на виновните институции принуждават Наско, неговата партньорка и бебето им, което е почти два месеца, да напуснат жилището си в " Младост 1 ".

" И по този начин, заради този незабележим проблем, който даже би бил немислим, камо ли неотстраним в една същинска страна - то в нашата, инситуциите, безнаказаността и источнобалканщината ни докарват до такова изтощение, че сме принудени да загърбим всичко и да бягаме като дребни мръсни нежелани животинки - каквито останалите естествени и мислещи хора очевидно сме.

Евакуирам стои зад обстоятелството, че всяка от 4-те разходки на кучето ни (като не броим излизанията без нея) съставлява изпилени нерви, стрес и бели косми дали отнякъде няма да се зададе въпросната Ариа. Рутината е да стоиш покрай дръжката на асансьора минавайки през 9-тия етаж, с цел да може да реагираш първи, в случай че уга-буга реши да се настанява. Ако това не се случи имаш гледане през прозорчето на асансьора при партера (ако е вечер е елементарно тъй като виждаш дали свети лампа във входа или не) и по-късно - оглеждане пред входната врата последвано от периметъра на входа и блока, до момента в който най-после не се спасиш в Тех Парк - където в последно време 90% от времето не ни гонят, тъй като споделиха, че са 100% dog friendly.

И по този начин. Не, не искам нищо и няма кой да помогне или да стори нещо. Просто споделям, нали би трябвало да кажа, че съм опитал всичко. Някой да отдава квартира в спокоен и спокоен регион?

" Ариа е един от два Ваймаранера на етажа им. Двете са в разнообразни фамилии, като другото е мъжко. И двете ги разхождат напълно отвързани. С другото не сме имали проблеми само че провокира боязън у нас. Проблемите с Ариа ги изискуем на кофти разгонване и може би чудноват темперамент. Много хора тук я познават и не съм чул да е нападала хора, твърди се, че е добра. Това което не е положително е да развеждаш такова куче безстопанствено, не тъй като може да ухапе някой, не тъй като има разпореждания и закони, а от чиста човещина - тъй като по този начин е редно без някой да ти го е споделил, тъй като някоя баба, някое дете, или някой елементарен човек със боязън от куче ще го види и ще припадне, до момента в който ти стоиш забил в земята и даже не знаеш къде е отишло кучето ти. А пък когато то се случи че нападне друго куче или пък човек и ти не направиш нищо, а се държиш по този начин все едно ти желая пари - е.. тогава нищо, нали сме си в България ", заявява в умозаключение той. 

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР