Нека си спомним още веднъж кои сме. Нека съпреживеем една

...
Нека си спомним още веднъж кои сме. Нека съпреживеем една
Коментари Харесай

Фондация Нашият дом е България честити Трети март: Нека подвигът на борците за свобода свети ярко!

Нека си спомним още един път кои сме. Нека съпреживеем една парченце от смелостта, жертвоготовността, болките, страданията и вярата в успеха на борците за Свобода! Нека техният героизъм свети славно и блестящо в тези дни и в нас " усеща мощни огромни плоди "!

Така фондация " Нашият дом е България " честити Националния празник.

От организацията разгласиха и фотоси от късометражния филм " Опълченците на Шипка " с режисьор арх. Пламен Мирянов, създател и идеолог на фондацията.

Видеоклипът на патриотична тематика е екранизация на стихотворението ”Опълченците на Шипка” от Иван Вазов, сниман в чест на националния празник.

Филмът е въздействаща видео-импресия, която ни придвижва със примирение пред паметника „ Шипка “, с цел да ни напомни какъв брой доста изискуем на предците си - достойните български опълченци, които храбро дадоха живота си за свободата на България.

В фотосите взе участие Националната гвардейска част и звена на Министерството на защитата. Видеото е първото в поредицата " Слово, дух и меч " за акцията " Бъди боец " на министерство на защитата.

„ Трети март е освен народен празник на България, а дата, която съхранява загатна за един популярен героизъм – боевете на Шипка! Достойните български опълченци дадоха храбро живота си за свободата на родината ни и ще се веселя, в случай че с този наш план успеем да докоснем сърцата на българите, с цел да си напомнят какъв брой самоуверен и горделив народ сме! “, споделя арх. Пламен Мирянов за плана си при снимането му през зимните месеци на 2020 година

Фондация " Нашият дом е България " на арх. Пламен Мирянов цели издигане националното самочувствие и дух на българите, разпространение хубостта на родината и предпазване на националните обичаи, фолклор и просвета на България.

Множеството начинания на организацията поддържат българския дух и традиция живи. Видеата с древен претекстове и спиращите дъха фотоси на родината събират стотици хиляди лайкове в обществената мрежа.

А благотворителните концерти и събития на " Нашият дом е България " отварят сърцата и учат на съпричастност всеки, докоснал се до магията им.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР