Нека си признаем – много е опияняващо и наелектризиращо да

...
Нека си признаем – много е опияняващо и наелектризиращо да
Коментари Харесай

Най-големият проблем – на Слави Трифонов, на Бойко Борисов, на всички

Нека си признаем – доста е опияняващо и наелектризиращо да следим и ровим в политическите карамоли. Умираме от кеф всички българи, като. Ако пък не е едно, още по-добре. И не е единствено наша линия – човещинка си е и по света.

Само че след ах-иху нормално идва безшумно. И в този момент няма да е по-различно – идва, само че ние (пак) не сме подготвени. Защото политическите разногласия и значимите тематики, пречупени през най-важната – да живеем всички по-добре, са значимо нещо. Те обаче губят смисъл, когато пристигна базова опасност, която разрушава основи на живота ни подобен, какъвто го познава(х)ме.

След пролетната вълна на ковид в България нещата се поуспокоиха. Болестта се отдръпна и случаите в този момент са статистически пренебрежими за нормалния живот. И забравихме бързо какво беше. По-лошо – забравихме, че отново може да е. Най-лошото – по този начин беше и през лятото на 2020 година, с едно огромно изключение – в този момент има интензивно противопоставяне! Тогава можехме да се браним единствено с ограничения за ограничение на контактите, в този момент имаме ваксини. Но поради феномена " ти ли ще ми кажеш ", доверието във имунизациите е рекордно ниско и при неналичието на обединен публичен отговор, на всеобща имунизация с покритие от най-малко 70% (а в действителност би трябвало повече поради Делта варианта), България не е готова за идната вълна.

Без да карам който и да се съгласява, моето мнение е, че по-скоро, в сравнение с ни се желае и чакаме. Досега нямаше огромна вълна, като се изключи първата в Италия и Испания, която да не пристигна и тук с параметрите от Западна Европа. При първата вълна устискахме, тъй като бяхме по къщите и не се събирахме, даже навън, а и вирусът беше по-малко инфектиран. После... всички знаят за есента и пролетта на 2020 и 2021 година.

При явната некадърност да бъде основано устойчиво ръководство от разбиращи хора (не просто " устойчиво " по Борисовски), казусът с ковид отново ще ни е номер едно в близко бъдеще. А той носи още куп проблеми – чисто здравни, стопански, които касаят физическо оцеляване. И би трябвало някой да ги взема решение. Не че няма сами да се решат – въпросът е какво ще платим, в случай че сами се вземат решение?

С оглед на случилото се от есента и пролетта на 2020 и 2021 година дори се запитвам – пука ли ни към този момент за цената? Защото първата цена ще е непосредствено изгубените човешки животи. Втората – тези, които ще са повредени непоправимо. COVID-19 не е просто грипче и затрудненията, които остават за здравето, в значително случаи (със сигурност повече, в сравнение с при грипа), са дълготрайни. В България за това никой дума не обелва, даже на Запад много-много не се приказва, тъй като тогава на дневен ред излизат въпросите кой е отговорен и кой заплаща. Третата – на тези, които ще би трябвало да се грижат за повредените непоправимо. Четвъртата – за тези, които ще изгубят заплата и приходи, тъй като поради заболяването ще би трябвало да спрат да работят в опит да се лимитират контактите посред ни, с цел да не гледаме отново кой умира по стълбите на някоя болница.

Проблемът е по какъв начин тъкмо спечелилите на последните избори, които желаят да изчегъртат тъкмо един модел, довел ни до съсипия на всевъзможни вероятни равнища, не си спомнят какво са правели единствено преди 3 години и какво вършат в този момент –! При това състояние постоянно ще се спъваме в един и същи камък! А без ръководство, което да е наясно, че тъкмо вирусът ще ни е проблем номер едно, тъй като ще провокира бурна рецесия, сме отново за първите места по смъртност от короната. Тогава модата да бъдеше лукав във Facebook за този вирус, дето го няма, отново ще позатихне - до идващия път. И ще забравим това, което можете да си спомните по-долу - с фейсбук обявата. Но политиците, които желаят да са държавници, нямат право да го не помнят - да си общественик значи да вземаш сложни решения, освен такива, които се харесват!

п.п. Сега към този момент даряваме ваксини против ковид на Бутан, до момента в който във Англия дневният брой случай трансферира 50 000, в Испания гони 40 000, в Гърция стига до 3000. Да не пристигна време да търсим незабавно и незабавно ваксини, само че да няма - тъй като в този момент да не би някой да поръчва? А на всички " специалисти " какъв брой имунизирана е Англия, ще поясня - към 16.07.2021 година 53,2% от британците са напълно имунизирани! За да има резултат върху епидемията, би трябвало да са най-малко 70% - тъй като огромната цел е да спрем вируса да се трансферира от човек на човек всеобщо и по този начин да има доста огромни шансове да мутира! Ваксините ще оказват помощ за това - да податлив разновидностите и да смирим вируса, само че няма да стане, когато не ги желаеме. Историята от дълго време е потвърдила - който не желае да се сплоти против рецесия, страда грубо!



Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР