Нека си припомним, че преди месец отново заедно с премиерът

...
Нека си припомним, че преди месец отново заедно с премиерът
Коментари Харесай

Петков от Гърция: Интерконекторът ще сложи край на руския монопол за газа

Нека си напомним, че преди месец още веднъж дружно с министър председателят на Гърция Кирякос Мицотакис поставихме началото на тетрминала за полутечен газ в Александропулис. Това сподели министър председателят в оставка по време на церемонията по привършване на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB), провела се на една от газоизмервателните станции на трасето в град Комотини.

Този вид планове сплотяват общата визия да се открие нова връзка, ново геополитчиеско другарство, което има действително измерение с интерконектора, сподели още министър председателят.

Пускането на интерконектора в ескплоатация ще задълбочи енергийната съгласуваност сред двете страни. Пускането на азерския газ ще постави завършек на съветския монопол. Географската непосредственост на България и Гърция и общата принадлежност към Европейския съюз основава предпоставки за обща инфраструктура и енергийна сигурност. Нашата икномическа съгласуваност включва 30% от електрическата енергия от Гърция към България, означи Петков.

Интерконекторът ще трансформира енергийната карта на района. България реализира действителна диверсификация, като получи азербайджански газ в идващите няколко седмици, поставяйки завършек на съветския енергиен монопол, уточни още Петков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР