Нека се заемем незабавно с актуализацията на бюджета. Това е

...
Нека се заемем незабавно с актуализацията на бюджета. Това е
Коментари Харесай

Манолова: Обръщаме се към партиите, които ги е грижа за хората - да актуализираме бюджета

Нека се заемем неотложно с актуализацията на бюджета. Това е единствения метод да бъдат обезпечени пенсиите на възрастните хора, медиците на първа линия да имат своите спомагателни заплащания на прага на Коронавирус рецесията, бизнесът да получи поддръжка в изискванията на ковид. Това съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на " Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова.

Обръщаме се към всички партии, които настояват, че ги е грижа за хората, акцентира Манолова.

" Изправи се БГ! Ние идваме! " желаят минималната пенсия да бъде 369 лева

" Предвидени са 400 млн. лева за мярката 60/40 и за " Запази ме ". " Ще настояваме по втората мярка да има заплащания и за самоосигуряващите се лица ", посочи Манолова.

По думите ѝ, с цел да предотвратим икономическото злополучие, което ни заплашва, би трябвало да има задоволително пари за обществени заплащания, поради тежката есен и зима поради скока на цените на тока, водата и парното.



А Мария Капон от ИБГНИ дефинира актуализацията, която предлага служебния кабинет, " капан ".

" Разчитайте на нас ще се внесем законопроект за регистрация по Данък добавена стойност на 200 хиляди лева Очакваме поддръжка от Има Такъв Народ ", съобщи Капон от ИБГНИ.

Малко по-рано служебният здравен министър Стойчо Кацаров, както и служебният министър председател Стефан Янев, също приканиха депутатите да стартират актуализация на бюджета.

" Отправям апел към депутатите да намерят време да дебатират нуждата от актуализация на бюджета - на НЗОК и на Общественото обезпечаване. Без такава актуализация през идващите месеци ще бъде доста мъчно както за задаващата се здравна рецесия, по този начин и да се поставят тези ограничения на страната, нужни за бизнеса, по този начин и във връзка с обществената система ", сподели Янев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР