„Нека се върнем 32 години назад към съкровената дата 10-ти

...
„Нека се върнем 32 години назад към съкровената дата 10-ти
Коментари Харесай

Румен Радев във Видин: Много хора бяха ощетени от Прехода, много са бедните

„ Нека се върнем 32 години обратно към съкровената дата 10-ти ноември. Дата, с която означаваме началото на прехода в България, само че не го честваме. И ние си имаме причина. Някак претръпнахме с отрицателната статистика. Тук сме в Северозапада, хем сме в Европа, хем в най-бедния район на Европа. Затова и не честваме, както други страни “.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на бизнеса във Видин, оповестиха от пресцентъра на ИК "Румен Радев/Илияна Йотова ".

„ Много хора бяха ощетени от този преход, доста са бедните, само че това ще се промени, когато установим закона и когато спрем корупцията “, безапелационен е той. Радев напомни, че предходни ръководства са ни върнали назад във времената на срастването на партията с страната, на угнетяване на демократичните процеси. „ Ние по тази причина сме тук, тъй като имаме вяра, че Видинският район има бъдеще. Той е критерият за триумф на България. Не можем да позволяваме да има небогати и по-богати и бързоразвиващи се райони. България е една и не би трябвало да я разделяме “, безапелационен е президентът.

Той е на мнение, че би трябвало да се реши това голямо противоречие. „ От една страна имаме извънреден капацитет – този район, който освен географски, само че и исторически постоянно е бил най-тясно обвързван с Европа, като част от България, и положението, в което се намира сега, като демографски, исторически, обществени, инфраструктурни и всевъзможни други индикатори. За превъзмогването на това голямо противоречие ние ще продължим да работим “, сподели още Радев. Той означи, че във Видин културните действия са във напредък – като посещаемост на музеи, културни събития и мероприятия. „ Заслужавате хвалба, като общественици на гр. Видин, тъй като без духовно развиване и нравствен прогрес, не можем да чакаме какъвто и да е прогрес във всяка друга област. Имаме религия в бъдещето и я изискуем на вас “, разяснява президентът.

Той означи, че съгласно статистиката това е районът с най-чист въздух и най-чистите почви. Според него биоземеделието тук може също да бъде водещ бранш и би трябвало да го развиваме. „ Трябва да се обърне и по-голямо внимание на образованието, с цел да може младежите да се образоват тук и да остават в района “, добави Румен Радев.

„ Обща цел е да променим политиката за Северозападна България по този начин, че да основава устойчива вероятност. Наша персонална идея е развиването на този район “, съобщи Илияна Йотова. По думите ѝ Северозападът се е трансформирал в нарицателно за най-бедния и недоразвит район в Европейския съюз. „ Ние одобряваме Северозапада не за обособен географски обект, като че ли откъснат от България, а за неизменима част от родината, към която имаме ангажимент като страна да развиваме по този начин, че да преборим големия дисбаланс в стандарта на живот и младежите да остават тук “, уточни Йотова.

Тя изрази вяра, че след изборите на 14 ноември България ще има устойчиво държавно управление и устойчиво болшинство в Народното събрание от грамотни, смели и виновни хора, които „ няма да прибират за себе си парите на страната и ще имат визия за развиването на цялата страна “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР