Нека се опитаме в тези дни да бъдем по-добри един

...
Нека се опитаме в тези дни да бъдем по-добри един
Коментари Харесай

Поздравления към мюсюлманите за Курбан Байрам

" Нека се опитаме в тези дни да бъдем по-добри един към различен, да се почитаме и да си оказваме помощ. Да не забравяме нашите родители и да подпомогнем морално и материално всеки, който има нужда от помощ ". Това обръщение във връзка мюсюлманския празник Курбан Бйрам насочва основният мюфтия Мустафа Хаджи.

Той напомня, че задачата на курбана, който се принася в жертва, " не е нито месото, нито насладата, а богобоязливостта на вярващите ".

" Курбанът сближава хората, тъй като той е жертвено животно, което има стойност както на този свят, по този начин и в Отвъдния. На този свят никой не живее самичък, всеки има нужда от хората към себе си, а шерването на курбана способства за построяването на мостове сред хората, без значение от техните етнос и вяра. В Отвъдния свят курбанът ще бъде откуп за всеки, който е отделил от средствата си, с цел да се причисли към общността на мюсюлманите в този ден ", се споделя в поздравлението на основния мюфтия.

" Нека е ярко в домовете Ви! Да са благи мислите и добротворни сърцата Ви. Бъдете здрави като камъка, пречистени като водата и помнете, че в живота е значимо не какъв брой си пожънал, а какво си посял! " - написа в профила си във " Facebook " ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави вярващите с огромния им празник. " Нека дните на всички са изпълнени с наслада и благополучие за фамилиите и околните Ви, да има мир, съгласие и взаимно почитание! " написа Борисов във " Facebook ".

Утре Бългaрcкият вeгaнcки cъюз ще стачкува пред Глaвнoтo мюфтийcтвo поради традицията да се убива животно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР