Нека СДС и ГЕРБ се представят добре на евроизборите –

...
Нека СДС и ГЕРБ се представят добре на евроизборите –
Коментари Харесай

СДС: Ако с ГЕРБ се представим добре на евроизборите, може да се явим заедно и на местните

Нека Съюз на демократичните сили и ГЕРБ се показват добре на евроизборите – диалозите за вероятно общо явяване и на локалните избори не престават по-късно. Това сподели за предаването „ Вече 30 години-времето е наше “ на Радио „ Фокус “ зам.-председателят на Съюз на демократичните сили Емил Кабаиванов по отношение на идното взаимно явяване на евроизборите на партията с ръководещата ГЕРБ. Той посочи, че двете партии отиват дружно на изборите със съзнанието, търсейки най-вече гласове за десницата в Екологичен потенциал.
„ За всички е ясно, че без постоянен Европейски Съюз, без финансиране от кохезионните фондове и без европейските планове – България и в частност стопанската система ни, не може да се движи с ускорени темпове за увеличение на Брутният вътрешен продукт и оттова – и на приходите на хората “, посочи Кабаиванов. Той обърна внимание и на разликите сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. „ Ние не ги спестяваме – разликите ни са в региона на енергийна политика, както и по отношение на някои постановки на Избирателния кодекс – ние изрично се обявихме за опазване на преференциите по време на полемиките. Имаме и други разлики, само че бъдете сигурни в едно: когато установим такива – ние ги показваме “, изясни зам.-председателят на Съюз на демократичните сили. Според Емил Кабаиванов тези разлики не пречат, защото Съюз на демократичните сили и ГЕРБ са от едно политическо семейство и пазят общи правила и визии за развиването на България в Европейски Съюз.
Той увери, че като сътрудници в тази обща листа и в идващия Екологичен потенциал, двете партии ще пазят ползите на България от позицията на българската европейска десница. Съюз на демократичните сили е знакова партия с главен принос за позиционирането на България в европейското семейство, по тази причина и мястото й е там, обърна внимание Кабаиванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР