Нека разчистването на сметките с ДС и РУМНО започне сега

...
Нека разчистването на сметките с ДС и РУМНО започне сега
Коментари Харесай

Zonanews: Защо комунистическото ченге Тодор Бояджиев иска закриването на Комисията по досиетата?

Нека разчистването на сметките с Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар стартира в този момент
„ В отворено писмо от петък, някогашният кадрови чиновник на мракобесната Държавна сигурност Тодор Бояджиев лее огън и жупел против Комисията по досиетата. Този човек като че ли е изваден от нафталина, все едно е задремал бездънен сън и някой ненадейно (и без нужда) го е събудил. В това писмо, адресирано до президента, до премиера, до водачите на парламентарно показаните групи, членовете на Министерски съвет и народните представители, се желае (за кой ли път) закриване на Комисията по досиетата. Аргументите на този човек са толкоз обикновени и глупави, опитите за отбрана на националпредателската активност на комунистическите Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар е толкоз бездарна и от ниска проба, че това създание на позора не може да остави осведомени хора като екипа на Zonanews без реакция. За да е по-лесно понятен и нагледен, отговорът ни към " опорките и причините " на комунистическия десар Бояджиев ще бъдат издигнати на правилото на теза-контратеза-аргумент. “ Така стартира разбора на изданието Zonanews.

Ето и цялата публикация:

Нека разчистването на сметките с Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар стартира в този момент:

1. Тодор Бояджиев твърди, че мотив за писмото му " е най-новата " история " с привлечените за съветници на министъра на външните работи госпожа Теодора Генчовска потвърдили се във времето експерти от ранга на дипломат Петър Воденски ". Край на цитата. С което още веднъж отваря тематиката за извънредно злопоучните, скандални и безусловно неприемливи назначения от министърката на външните работи на комунистически детайли от Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар за членове на политическия й кабинет. Първо, неуместно е на 33 година от рухването на комунистическия режим в Министерство на външните работи да се появят хора, щатни и нещатни сътрудници на тоталитарните секрети служби. Защо това е по този начин? Това е по този начин, тъй като тези служби бяха елементарен апендикс, продължение, " филиал " на руските такива. Това определение – за Държавна сигурност като филиал на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в България – е на комунистическия деспот Тодор Живков, което той прави при негова среща с Андропов преди повече от 40 години. Това определение е класика, то е аксиома, предписание, в едно изречение е разказана цялата природа на тези служби. Ерго, откакто си работил в служби, които са били " филиал на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в България ", то ти в последна сметка си работил за фирмата-майка, за Комитет за Държавна сигурност (на СССР), за Съветите. Следователно – представители на тези тоталитарни секрети служби по никакъв метод не би трябвало да припарват до обществени позиции, камо ли да са в дипломацията или бранш " Сигурност ".



Тодор Бояджиев е приключил едногодишна школа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Москва и в средата на 70-те години отива за повторно на образование в цитаделата на билшевишката империя на злото - този път, с цел да приключи двумесечен курс за управителни фрагменти в школа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР)! Това по какъв начин Ви се коства, какви заключения може да си извършите от този факт, писмено потвърден? Просто е - този човек е стартиран от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Москва и по тази причина е подготвян от тях и конфигуриран на основни позиции първо в ПГУ-ДС, където стига до зам.-председател на ръководството. След 10 ноември заема позицията основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това обвързване с Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Москва е белег на страховит " национализъм " (казано с ирония)!





2. Според някогашния чиновник на просъветската конструкция Държавна сигурност Тодор Бояджиев, едно от първите неща в посока " смяна " трябвало да бъде закриването на Комисията по досиетата. Нека забележим къде го " стяга чепикът " и за какво КОМДОС за него и за още хиляди комунистически ченгета е като бодил в очите. Комисията по досиетата към този момент четиринадесет години разкрива истината за националпредателския темперамент на комунистическите секрети служби. Прави това като обработва и приготвя за откриватели, публицисти и жители милиони архивни единици от документалните масиви на тези служби. Колкото и парадаксално да ви се коства, тъкмо това е най-големият проблем за тези хора. Защо ли? Много е просто – когато се запознаеш с същинските документи от архивите, включително персоналните кадрови каузи (ЛКД) в Държавна сигурност, работните каузи (РД) в Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар, персоналните каузи (ЛД) на чиновниците в Разузнавателно управление на Министерството на нар, служебните архиви на двете служби, партийните архиви в тях, кореспонденцията на МВР-ДС с Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Разузнавателно управление на Министерството на нар с ГРУ, разбираш, че в никакъв случай, по никакъв мотив в интервала 1944-1989 година тези хора не са работили за националните ползи, за ползите на българската нация, за ползите на отечеството ни.



Нека напомним – в тези години България беше окупирана от просъветски болшевишки режим, наложен на българите от руските орки и поддържан с гнет и репресии 45 години. През този интервал Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар бяха филиали на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ГРУ (по личното самопризнание на висшите комунистически гаулайтери). В нито един документ на тези служби, по никакъв мотив в този интервал няма да срещнете словосъчетанието " национални ползи ". Никъде, по никакъв мотив!



Вижте горния документ - той е от работното дело на Т. Бояджиев като резидент в Ню Йорк. Вижте какво написа - материалите от сътрудник " Норберг " са излъчени непосредствено на руската резидентура. И този вид през днешния ден написа за " достолепие ", за " професионализъм ", че той и другите от Държавна сигурност били защитавали националните ползи на България. Това е цялостно безсрамие и недостижимо безсрамие! Тодор Бояджиев да вземе и да покаже един документ, който да опровергае нашето изказване. Да покаже един документ, в който да е написано, че еди кой си кадрови чиновник или конфиденциален помощник, сътрудник, осведомител, доверено лице, доверена връзка, явочник перспективно лице, наемодател на тайна квартира, агент-информатор, агент-наводчик или какъвто и да е различен от категориите на сътрудническите апарати на Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар е приключил еди какво си в интерес на националния интерес на Народна република България. Няма подобен документ – ние сме прочели, изследвали и анализирали стотици хиляди документи от всакакви архиви на двете служби – такова фразеология в никакъв случай не се е появилo – нито един път, в нито един документ. Нека кажем ясно и недвусмислено – Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар имаха за задача да крепят и пазят натрапения от руските орки антибългарски наказателен режим в отечеството ни. И като такива е редно да бъдат лустрирани – най-малко това. За страдание нито една партия през тези 33 година не организира поредна лустрационна политика. Нещо повече - в демократични времена, сякаш либерален президент като Желю Желев назначи Тодор Бояджиев за основен скеретар на Министерство на вътрешните работи през ноември 1990 година



За сметка на това, през днешния ден виждаме, че се случва необявена, на фонов режим лустрация главно поради нас, тези които демонстрираме истината за националпредателската същина на Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар и Комисията по досиетата, която прави допустимо проучването на разобличаващите за тоталитарните служби техни лични документи.

Вижте тези документи от работното дело на Тодор Бояджиев - той е бил много несръчен и слаб даже като комунистически шпионин.











3. Тодор Бояджиев още веднъж върти изтърканата и доста подправена плоча за " слагане на знак за тъждество сред оперативното разбиране " помощник ” и моралната категория " клеветник ”. Край на цитата. Това е извънредно подправено изказване – никой сериозен откривател, стабилен ценител на тази материя, не би си позволиил и не си разрешава да написа за доносници. Това е езикът на 90-те години, където явно Бояджиев е задремал и през днешния ден се е събудил. Забележете, той не излага никакви причини, а в арогантното си и доста неаргументирано отворено писмо употребява само прилагателни, обиди, глупави избрания и клевети. Говори за " недорасли потенциали ", " дейни борци-шушумиги за народна власт ", " зловредни операции " и все в този ред. Бояджиев, това са единствено прилагателни, твои лични чувства и отзиви – това не са причини. Та като казахме причини, дано зададем един доста значим въпрос – откакто персоналните кадрови каузи и работните каузи на десетки хиляди кадрови чиновници и секретни сътрудници в Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар са разкрити от същата тази Комисия по досиетата, та откакто са разкрити и могат да бъдат оповестени, за какво съвсем никой (с доста редки изключения, които се броят на пръстите на едната ръка – Божидар Димитров, Велизар Енчев и още няколко) от тях не стартират да употребяват като мотив в пледоариите си в лична отбрана документи от тези персонални и работни каузи? Не е ли естествено – откакто твърдиш, че си правил чутовни подвизи в отбрана на страната си, че си доста огромен експерт, че поставял ползите на страната и нацията над всичко – вземи и публикувай от личните си документи в Комдос доказателства за тези изказвания. Но не, никой не желае да прави такова нещо, никой не прави такова нещо. Всички някогашни ченгета от Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар ни разтягат от дълго време втръснали, погрешни, лъжливи, безусловно нямащи нищо общо с документалната истина лакърдии. Нека забележим какво демонстрират документите от персоналното и работни каузи на самия Тодор Бояджиев. Ето документ, в който Тодор Бояджиев се ангажира да " донася "! Само го е подписал. А по какъв начин се назовава този, който донася, в случай че не " клеветник ".



4. Тодор Бояджиев лъже, че Комисията по досиетата " получава от бюджета ни, от нашите пари, които страната ни удържа посредством налози повече, в сравнение с Държавната организация за разузнаване (ДАР) ". Край на цитата! И прибавя втора стопроцентова неистина - че Комисията по досиетата имала бюджет от 16 млн. лева? Апропо, тези 100 % погрешни изказвания и извънредно непрофесионалното боравене с цифри демонстрират равнището на " професионализъм " на детайлите като Тодор Бояджиев, с което те толкоз безсъвестно се хвалят. Що за експерт си, в случай че можеш да бъдеш толкоз елементарно изобличен, че приказваш цялостни нелепости? Елементарно е - влизаш в уеб страницата на Комисята и с няколко клика откриваш какъв брой е нейният бюджет - 4 млн. 348 хиляди лева, или съвсем четири пъти по-малко от това, което некадърникът Тодор Бояджиев написа. Вие представяте ли си какъв " популярен шпионин " е бил, откакто не може да види оставеното на масата, откакто не може да ревизира обикновен факт, с цел да бъде в синхрон с истината и се плъзга в неистини, погрешни изказвания и операции. Впрочем, " великите разузнавачи " от Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар са такива - 99 % от тях са такива, има една микроскопична част от тях, които въпреки всичко са показали качества и дарба и за това се откриват доказателства в персоналните и работните им каузи.





5. Когато се запознаете с документите в персоналните кадрови и персоналните каузи на кадровите чиновници от Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар, едно нещо не може да не Ви направи усещане – там празно няма, 99,99% са хора от кървавочервени комунистически родове. Съпругите им – също. Много постоянно татковци, майки, дядовци, баби, чичовци, вуйчовци, братя, сестри – всичко е комуняги, болшевишки национални предатели и нормално работят или като идеологически служащи, или като чиновници в същите репресивни комунистически служби. В тези служби е било невероятно да попадне естествен, т.е. незаразен от болшевишкия маразъм човек! Съдете сами – както написа в персоналното кадрово дело на самия Тодор Бояджиев " всичките му близки по линия на татко му и майка му са в редовете на Партията и заемат виновни партийни и държавни постове ". Край на цитата!





Вижте какво е работил бащата на брачната половинка му – шифровчик в комунистическото разузнаване, работил във Виена, а самата Радка (съпругата на Т.Бояджиев) е съумяла с национални пари поради шпионстването на татко си във Виена да приключи гимназия в австрийската столица и немска лингвистика във Виенския университет.



6. Комунистическият кадрови чиновник на Държавна сигурност Тодор Бояджиев написа за някогашните си сътрудници, че те били " почтени българи ". Прощавайте, това е низост! Тези хора са служили на непознати ползи, служили са на болшевишкия режим, били са елементарен апендикс на руските сродни служби, работили са за реализация на човеконенавистничеките цели на една мизантропична идеология и нейните политически проявления, каквито сатрапските болшевишки режими в Източния блок представляваха. Вече срам за Вас, нека получите всички съгласно антибългарските си каузи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР