Нека протестират, ние сме демократична държава, няма какво да крием,

...
Нека протестират, ние сме демократична държава, няма какво да крием,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова за протестите и вота на недоверие: Щом са преценили, че сега е моментът, нека

Нека стачкуват, ние сме демократична страна, няма какво да крием, всеки има право да изрази мнение, откакто е решил, че тъкмо през днешния ден е денят . Така министърът за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова разяснява плануваните за през днешния ден митинги в София.

По думите ѝ броят им към този момент е бухнал до 11. Тя се пошегува, че това е знак, че „ желаеме да дадем най-хубавото от себе си “.

Дали няма малко да се припокрият и взаимоизядат? Има го и този вид. Но щом желаят да стачкуват, дано. Дано Европа успее да разграничи кой митинг защо е. Това е малко като да се оплачеш на арменския поп, съобщи тя. Според нея „ е прекомерно “ да се стачкува сега за проблеми във вътрешнополитически проект, само че още веднъж съобщи: „ Нека стачкуват. Председателството не е нито на държавното управление, нито на някой от нас, нито мое персонално, то е на всички българи “.

По думите ѝ тези демонстрации, дружно с престъпните произшествия от последните дни, са вътрешен проблем и те няма да повлияят на имиджа ни пред гостите за европредседателството.

Павлова уточни още, че опитите за дискредитиране на държавното управление по пряк и косвен метод са факт . „ То явно е политическа поръчка на опозицията. Но дискредитирането на държавното управление самоцелно носи извънредно отрицателен отзив върху страната “, уточни Павлова.

Помолена да разяснява убийството на предприемача Петър Христов тя уточни, че „ прикачването му към председателството, търсенето на дълбока интрига е контрапродуктивно “. И прикани да оставим органите да си свършат работата.

Спокойствието и сигурността на страната не са под въпрос и не би трябвало да се насажда терзание. Нека не всяваме суматоха, прикани Павлова.

Спрях да се сюрпризирам, употребяват се всички способи за дискредитиране. Предлагам да фокусираме напъните си в нещо положително, сподели още тя.

Министърът посочи, че за формалното разкриване на българското европредседателство у на идват и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, дружно с еврокомисарите. Това не се случва на всяко разкриване и е знак за поддръжка , уточни тя.

По думите ѝ европредседателството е значимо, тъй като едно е да виждаш по какъв начин се ръководи една комплицирана машина, друго е, когато поемеш ръководството. Това е добра опция да знаем и познаваме всяка тематика и позицията на всяка страна, което е потребно за нас. Второто е методът, по който ще защитим нашия народен интерес и интереса на другите страни по значимите тематики, да вземем за пример сигурността, какъв бюджет и каква Европа желаеме. От нас зависи да дадем опция дебатът да се случи, да сме подобен балансьор и медиатор, че да сме обединител, да сме тези, които да намерят салдото за решението. Можем да си върнем и самочувствието, не че сме дребни и безмълвни. Първият триумф на България към този момент в факт – поставихме на дневен ред на тематиката за Западните Балкани, уточни тя.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР