“Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени

...
“Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени
Коментари Харесай

Караянчева: Нека президентът да каже защо иска да промени датата на изборите

“Нека президентът излезе и да каже за какво желае да промени датата на изборите ", прикани ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред публицисти в Кърджали, представена от Агенция „ Фокус “.

“Подходящата дата за изборите е тази, която уточни президентът. Той има единствен правото да уточни датата. За нас от ГЕРБ няма значение коя е датата. Ние сме подготвени за избори, когато каже президентът. Нека президентът излезе и да каже за какво желае да промени датата на изборите, откакто авансово беше оповестил тази дата и на кого не отърва тази дата? Нека той да каже, не мога да кажа аз “, уточни Караянчева.

Думите на Караянчева са като ехтене на изявлението на премиера Бойко Борисов от вторник. Борисов заподозря президента в опит да се промени авансово посочената дата на вота.

“Да се чуди президентът Радев, по какъв начин въз основата на медицинските експерти да анулира изборите на друга дата, е грозно”, разяснява Борисов във Велико Търново. Премиерът подозира, че президентът търси някакви оправдания, с цел да вземе решение по тематиката.

По-рано във вторник президентът организира съвещания със здравния министър Костадин Ангелов и други здравни специалисти във вторник. Радев изиска от здравните управляващи прогноза за развиването на епидемията и проект за изборите, а те го приканиха първо да насрочи датата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР