Нека през 2018 година бъдем към себе си поне толкова

...
Нека през 2018 година бъдем към себе си поне толкова
Коментари Харесай

Радев: От нас зависи дали годината ще бъде добра или лоша

Нека през 2018 година бъдем към себе си най-малко толкоз взискателни, колкото сме към другите. Да употребяваме умно свободата си. Да осъзнаем силата на единението. Да надмогнем безверието и сбъднем големия капацитет на нашия народ, който постоянно се е славел със своята жизнеспособност, мощ и гении, прикани президентът Румен Радев в първото си новогодишно послание.

Всеки от нас свързва промяната на годините с положителни планове, очаквания и заричания. Те постоянно угасват още през януари. Успехът остава паралелно с тези, които не жалят сили през цялата година, сподели президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му, дали годината ще е добра или неприятна, зависи от нас и най-много от общите ни старания да градим заслужено, почтено и сплотено общество, а за това са нужни разсъдък, воля и морал.

В навечерието на Новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но с цел да бъде годината великодушна към някого, личните му старания не постоянно са задоволителни - би трябвало някой различен да му посвети внимание, време и схващане.

Затова първата ми мисъл е за тези, които претърпяват сложен интервал от живота си - обезверените, болните, самотните. За тези, чиито близки са надалеч зад граница и за хилядите небогати българи, които през днешния ден се борят за оцеляване. Всяка стъпка към тях възстановява част от достолепието ни като общество, сподели президентът в обръщението си.

Той благодари на всички, които през 2017 година са се борили за една по-добра България. Изминалата година донесе очаквания, само че не и поврат. Истината, справедливостта и законността остават несбъднати упования.

Новата година ще е тестване за българската народна власт. Вярвам, че ще намерим мъдрост и темперамент да я съхраним, сподели президентът.

Той пожела здраве и Новата година да донесе наслада, обич и благополучие в домовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР