Нека помним и съзнаваме, че България няма как да е

...
Нека помним и съзнаваме, че България няма как да е
Коментари Харесай

Росица Кирова: Нека помним, че България няма как да е независима, ако е разединена

" Нека помним и осъзнаваме, че България няма по какъв начин да е самостоятелна, в случай че е разединена. Независимост значи и мощ, която се ражда в обединяването, в единението и в общите ни старания ", съобщи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова на тържественото отбелязване на 115-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България във Велико Търново.

Кирова и народни представители участваха на военния обред за издигане на националното знаме на Република България в Архитектурно-музейния резерват „ Царевец “.

" Не бива да забравяме, че като народ и страна постоянно ще бъдем мощни, в случай че сме обединени ", акцентира в словото си Росица Кирова. Тя съобщи, че с Манифеста към българския народ и оповестяването на Независимостта на освободената и съединена България, българите демонстрират на Великите сили, че са мощен и хладнокръвен народ, кадърен самичък да твори своята история. С този акт те приключват делото на българските възрожденци, които дават живота си за свободата на България, добави заместник-председателят на Народното събрание.

Росица Кирова означи, че съгласно историците и откривателите датата 22 септември 1908 година е незабравим успех в българската история, когато жители и ръководещи вървят в една посока. Затова уроците на Независимостта са извънредно скъпи и през днешния ден, съобщи тя.

В тържествената гала в Архитектурно-музейния резерват „ Царевец “ участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Велико Търново Даниел Панов, народни представители, евродепутати, регионалният шеф на Велико Търново Ивайло Здравков и ръководителят на общинския съвет Венцислав Спирдонов, началникът на Националния боен университет “Васил Левски “ бригаден военачалник Иван Маламов, офицери, курсанти и жители.

По-рано заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова участва на празничната литургия, отслужена от Великотърновският митрополит Григорий, в църквата „ Св. 40 мъченици “. Тя сервира цветя на Пирамидата на Независимостта и се включи в празничното шествие до монумент „ Майка България “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР