Нека перифразирам въпроса ви: мислите ли, че ще ме убият?

...
Нека перифразирам въпроса ви: мислите ли, че ще ме убият?
Коментари Харесай

Километрична опашка се изви в Москва за погребението на Навални


" Нека преразказвам въпроса ви: мислите ли, че ще ме убият? Ако някой ми беше споделил за " Новичок " преди месец и половина, меко казано, нямаше да допускам. Сега е явно, че Путин и неговият режим са претърпели трансформация, нов стадий на деградация. Извънземното е излязло от непоносимо яйце и е щракнало с челюсти. Не знам какво ще съумеят да създадат, невероятно е да се планува. Путин от ден на ден замязва на Лукашенко, а в Беларус хората започнаха да изчезват още преди години. Могат да се случат разнообразни неща. Но аз не го управлявам, а откакто не го върша, какво да мисля за това. Ликвидацията ми няма да промени нищо. Само че няма да има кой да каже в ефир: " Здравейте, това е Навални. "

Из изявление на Навални пред Би Би Си през октомври 2021 година

Кремъл няма какво да каже на роднините на Навални в деня на погребението му. Тези, които вземат участие в неразрешени манифестации в деня на погребението на Навални, ще бъдат подведени под отговорност според закона.

Дмитри Песков, представител на Кремъл

 

 

Огромна опашка от хора се изви пред храма часове преди погребението на Алексей Навални в 14 часа (наше 13 ч). Тя доближи един километър час преди тялото на опозиционера да бъде докарано пред църквата " Божията майка " в Москва, макар заканите от репресии. Полицаи са ситуирани по високите елементи и покривите на постройките наоколо до храма. 

Ако се съди по фрагментите на изданието RusNews и екипа на Навални, в църквата в Мариино са пристигнали Евгений Ройзман, политик от Екатеринбург. Снимка на Ройтерс демонстрира, че там са били посланиците на Съединени американски щати и Франция. 

Евгений Фелдман, публицист от " Медуза ", уточни, че водачът на " Яблоко " Григорий Явлински е пристигнал на погребението на някогашния руски министър председател и сенатор Николай Рижков, което се организираше редом в центъра на Москва. Навални стартира политическата си кариера в " Яблоко ", означи Би Би Си. 

Снимка: Би Би Си

Навални умря на 16 февруари в наказателната колония в Сибир, където излежаваше 19-годишна присъда, откакто през август бе приет за отговорен в основаване на екстремистка общественост, финансиране на екстремистки деятели и разнообразни други закононарушения. Той към този момент излежаваше присъда от 11,5 година в затвор с оптималната сигурност по обвинявания в машинация и други, които постоянно е отричал и е твърдял, че са политически стимулирани.

Неговите родственици са позволени в моргата, където се намираше тялото на опозиционера, в 10 часа, с цел да го вземат в последния му път. До момента тялото не е било предадено, заяви представителят на Навални Кира Ярмиш в X малко преди този момент, като добави, че това може да докара до забавяне.

Снощи чиновниците на погребалните организации са отказали да отнесат тялото до църквата след закани по телефона. Опитите да се наеме катафалка са били осуетени от незнайни лица, оповестиха от екипа на съветския опозиционен водач.

Говорителката Кира Ярмиш твърди, че водачите са били " извикани от незнайни и застрашени да не закарат тялото на Алексей на никое място ".

Ярмиш прикани руснаците да не се опасяват и да отидат на погребението, което ще бъде излъчено онлайн в канала на Навални в YouTube.

 

 

Екипът му е срещнал компликации и при наемането на място за погребението му в Борисовското гробище. Първоначално проектът бе обществено сбогуване и заравяне, само че са им споделили, че " няма свободни гробищни служащи, които да изкопаят гроба ", разгласи шефът на Фондацията за битка с корупцията Иван Жданов.

Малко преди уречения час се оказа, че гробището е затворено за визити. SOTA даже снима лепната за оградата публикация.По-късно от гробищния парк опровергаха информацията.



Ден преди траурната гала полицейски чиновници към този момент патрулираха на " Борисовското гробище ", споделиха още от екипа на Навални. На публикувани в обществените мрежи фрагменти се виждат докарани огромен брой железни огради и са били конфигурирани камери за видеонаблюдение.



" Искам хората, за които Алексей беше значим и гибелта му се трансформира в персонална покруса, да имат опция да се сбогуват с него ", сподели майка му Людмила, откакто заяви, че е била притискана погребението на сина й да бъде скрито.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР