Нека първо се сформират парламентарните групи и от там, разбира

...
Нека първо се сформират парламентарните групи и от там, разбира
Коментари Харесай

Радев без точна дата за връчване на първия мандат, иска да чуе за модернизацията на армията

„ Нека първо се образуват парламентарните групи и от там, несъмнено, ще пристъпим към съвещания, както е по Конституция. Да чуя вижданията на партиите и по този въпрос, за рационализация и за генериране на модерна отбранителна дарба “. Това разгласи президентът Румен Радев пред публицисти на въпрос по кое време ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.  

„ След 4 Консултативна съвета по национална сигурност, отдадени на ускорение на модернизацията, да припомня, че няма място за повече оправдания да отсрочване на модернизацията. От три десетилетия българските политици реформират българската войска по своите конюнктурни съображения, резултатът го знаем. Драстични съкращения, липса на финансиране, липса на ново въоръжение, лимитирана оперативна съгласуемост и недостиг на качества ", съобщи Румен Радев след формалната гала на която Италия стана рамкова страна за бойната група на НАТО у нас.

„ Буксуването на модернизацията на българските въоръжени сили е на първо място вследствие на прекъснатият през годините отсрочване и отменяне на множеството стратегии и планове за модернизацията, което разработваше от самото начало и продължава да създава висшето военно управление. То е резултат на систематичното тъпчене на военната експертиза на хора, облечени във власт. Затова и домогванията до властта в България би трябвало да изключват некомпетентността и лъжата, която някои хора непрестанно популяризират. Същите участваха в няколко държавни управления, в няколко национални събрания. Същите спъваха години наред модернизацията, не вкараха никакво ново въоръжение, в този момент същите бързат да дават въоръжение на Украйна, без да са въвели нищо ново и по този метод бързат да ни лишат и от това, което имаме сега. Ето това е недостойна позиция “, съобщи Радев.

„ Трябва да е ясно, че даването на въоръжения от българската войска за Украйна сега, без да са въведени нови мостри като заменяне, ще задълбочи недостига от качества, за дълъг интервал във време и то в условия на влошаваща се среда за сигурност, освен на север от нас, а и на Балканите “, съобщи Радев.  

„ Мантрата, че предоставяйки въоръжение на Украйна, незабавно ще получим подарък натовско въоръжение, издава рискова доверчивост или тежка непросветеност. Това са комплицирани процеси, които ще лишават години и ние за всичко това ще би трябвало да си платим “, съобщи Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР