Нека първо благодаря на премиера Борисов, че беше домакин на

...
Нека първо благодаря на премиера Борисов, че беше домакин на
Коментари Харесай

Доналд Туск: По темата за бежанците оставаме изключителни партньори с Турция

Нека първо благодаря на премиера Борисов, че беше хазаин на срещата ЕС-Турция. Тя е от извънредно значение. Миналата година се съгласихме да активизираме разговора с Турция по разнообразни тематики. По тази за бежанците оставаме изключителни сътрудници. Това сподели ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск след срещата с турския президент Ердоган във Варна.

Благодарим на Турция, че са обезпечили подслон на близо 3 млн. бежанци и че поставят старания за тях. Ние поддържаме ангажимент да поддържаме тези старания, сподели Туск. По думите му Турция би трябвало да поддържа демокрацията:
Доналд Туск: Искаме да насърчим Турция да работи със Съвета на Европа, с цел да не бъдат ощетявани човешките права. Добрите двустранни връзки са значим аспект, който е част от процеса на присъединение. Все още съществуват някои терзания в Егейско море, както и по задържане на жители на Европейски Съюз.
Туск сподели още, че е била дискутирана битката с тероризма, като водачите на Европейски Съюз са изразили опасения във връзка дейностите на Турция в Африн. Насилието и разселването там би трябвало да бъде спряно, прикани той.

Има компликации, само че се надявам да поддържаме нашето партньорство, добави Доналд Туск.
  Обща конференция след срещата Европейски Съюз -Турция във Варна Обща конференция след срещата Европейски Съюз -Турция във Варна
Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, българският министър председател Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайп...
Още по тематиката Ключова среща на върха ЕС-Турция във Варна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР