“Нека партиите на войната да спечелят изборите, да съставят правителство

...
“Нека партиите на войната да спечелят изборите, да съставят правителство
Коментари Харесай

Румен Радев: Импийчмънт? Коалицията на войната да си спечели изборите

“Нека партиите на войната да завоюват изборите, да сформират държавно управление и да поемат отговорност за решението българската войска да даде оръжие на Украйна. Хора, които не схващат от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват ”, съобщи Румен Радев във връзка апелите да бъде свален от поста.

„ Виждаме, че войната към този момент зацикли във фаза на цялостно взаимно безсилие и тя въвлича всички нас. Моята позиция е ясна и аз изрично съм срещу изпращане на въоръжение от запасите на българската войска в зоната на военните дейности “, безапелационен е той.

Според него може да бъде реализиран мир само с разговор.

Той уточни, че служебното държавно управление е изпълнило решението на 48-ото Народно събрание за изпращане на военна помощ за Украйна. “Там доста ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с българските благоприятни условия ”, сподели Радев.

“Що се касае до това решение и апелите на някогашни народни представители, които непрестанно повтарят, че показват волята на българския народ – дано не забравяме, че те се разминаха изцяло с упованията и очакванията на българите ”, сподели още той.

Радев разяснява и допълненият лист „ Магнитски “.

„ Съпротивата против битката с корупцията в България е голяма. Няма кой различен да свърши нашата работа вместо нас. Трябват ефикасни закони против корупцията. Тази битка не би трябвало да е единствено предизборно говорене. Следващият парламент да се ангажира с ефикасна правосъдна промяна, с цел да не влизат повече българи в листата „ Магнитски “, сподели президентът.

Втория лист “Магнитски ” той дефинира като “силен политически сигнал към нас ” и сподели, че страната ни го приема “като оказване на помощ от сътрудник ”.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР