Нека оставим политиката извън тези неща, с тези думи днес

...
Нека оставим политиката извън тези неща, с тези думи днес
Коментари Харесай

Радев отказа да коментира укази и министри на полигона Ново село

" Нека оставим политиката отвън тези неща ", с тези думи през днешния ден президентът Румен Радев отхвърли на публицистите, упълномощени на военния полигон " Ново село " край Сливен, да разяснява настоящите политически събития в страната. Заедно с президента на Италия Серджо Матарела той направи ревизия на Многонационалната бойна група на НАТО, чиято рамкова страна от октомври 2022 година е Италия.

С тях беше и служебният боен министър Атанас Запрянов.

В почетния часовой, който посрещна двамата президенти, имаше бойци от България, Съединени американски щати, Италия, Гърция, Албания, Хърватия, Северна Македония и Черна гора.

Гостите се срещнаха с задачата и активността на формированието и разгледаха дружно бойна техника. Те се срещнаха и с военнослужащи от двете страни.

Президентите на България и на Италия Румен Радев и Серджо Матарела разгледаха бойна техника при инспекцията си през днешния ден на военния полигон " Ново село ". Снимка: Ваньо Стоилов

Пред българските военни президентът Радев акцентира, че присъединяване на български подразделения в Многонационалната бойна група способства освен за сигурността на страната, само че и за икономическата и политическа непоклатимост и им благодари за доблестната работа.

Пред тях той призна, че Българската войска към момента е сложена в изискванията на липса на задоволително запаси за водене на бойна подготовка. " Работите в битови и обществени условия, които са надалеч от нуждата на това, което вършите ", сподели той, само че и добави: " Като висш главнокомандващ на Въоръжените сили желая да ви уверя, че ресурсната неосигуреност, ниският обществен статус, вашето персонално съоръжение и въоръжение – всички тези проблеми последователно към този момент ще остават в историята ".

" Вие виждате, че военната сфера вследствие на войната в Украйна се развива извънредно динамично, оперативното изкуство се развива всеки ден. Това демонстрира нуждата от извънредно натоварен продан с нашите съдружници, с цел да можем един до друг да градим нужните качества. И желая да ви благодаря за резултатите, които вие показвате във всички взаимни тренировки, в които участвате ", посочи още висшият главнокомандващ.

Президентът засегна и тематиката за модернизацията на армията, само че освен на тежка бронирана техника, а и на дронове. Той разгласи, че тези средства са се потвърдили като сполучливи на бойното поле в Украйна и сега се работи в Щаба на защитата и с командването на Сухопътни войски да бъдат въведени и при нас такива средства.

" Работи се по-бързо, доста по-бързо при вас да навлиза освен такава - няма да кажа техника, елементарно налични средства, само че и вие да минавате в областта на друга подготовка, на друго образование. Да има щатни написания за оператор на дрон - във взвода, в ротата, с цел да може да се подсигурява вашият живот и да имате успеваемост във вашите дейности ", посочи Румен Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР