Нека новите служители на МВР черпят опит от Интерпол, за

...
Нека новите служители на МВР черпят опит от Интерпол, за
Коментари Харесай

Младен Маринов призова младите полицаи да трупат опит от Интерпол

Нека новите чиновници на Министерство на вътрешните работи черпят опит от Интерпол, с цел да надграждат постигнатото. За благопожелание насочи вътрешният министър Младен Маринов във връзка отбелязване на 30-годишнината от възобновяване на участието на България в ИНТЕРПОЛ в Централния боен клуб (ЦВК).

Архивите демонстрират, че България взе участие от самото началото, само че приключва връзките си през 90-те години на предишния век. През 1989 година държавното управление на България приема решение за възстановянето на участието на страната ни в Интерпол, напомни Маринов.

С този акт, настъпил директно след демократичните промени българската полиция прави своята стъпка към модернизиране. От март 1990 година стартира работа Националното централно бюро, а малко по-късно то е оповестено за най-ефективно към оня миг, разясни вътрешният министър.

През миналите 30 години участието на България в Интерпол способства динамичност и висока ефикасност, с което да развием нашите контролни системи. Всеки полицейски чиновник може да направи информация в разнообразни бази данни, акцентира Маринов.

По думите му скъпа ще остане помощта на Интерпол в следствието на терористичния атентант в Сарафово. В навечерието на един от най-светлите християнски празници - Коледа, силовият минситър пожела на генералния секретар на Интерпол Юрген Щок триумф, здраве, личностно благополучие и професионално задоволство.

На честването на годишнината участваха още водачът на Политическа партия " Воля " Веселин Марешки, заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен заместник-министър на Министерство на вътрешните работи Красимир Ципов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, шефът на Дирекция " Международно оперативно съдействие " (ДМОС) Валентин Костов, генералният секретар на Интерпол Юрген Щок и други. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР