Нека не се заблуждаваме - след разстрела на съдебния брокер

...
Нека не се заблуждаваме - след разстрела на съдебния брокер
Коментари Харесай

Скандал! НИКО ТУПАРЕВ АРЕСТУВАН ЗА ДА МУ ОТКРАДНАТ 9 МИЛИОНА

Нека не се заблуждаваме - след разстрела на правосъдния брокер Мартин Божанов-Нотариуса, схемите с споразумяване на каузи си не престават с цялостна мощ. Магистратите, които години наред работят с Нотариуса, бързо си намират нов човек, който да им посредничи при взимане на рушветите. Не е ясно дали поисканите 300 бона за “опраскването ” на Нико Тупарев са платени, само че дейностите на повдигналия му обвиняванията прокурор Димитър Франтишек нямат доста общо с правото, разясняват потресени адвокати.

 

Да напомним, че Франтишек е воин от следствието на Антикопупционния фонд “Осемте джуджета ”. Там още веднъж става въпрос за кражба на компании, банкови сметки и кюлчета злато след покачване на скалъпени обвинявания от закритата към този момент Специализирана прокуратура. Тогава Гергана на скалъпени обвинявания стана предприемачът Илия Златанов. По това време му се размина, само че след абсурда с Нико Тупарев против Димитър Франтишек стартира инспекция след разпореждане на и.ф. Главен прокурор Борислав Сарафов. Според наши източници той е гневен на прокурора и е допустимо даже да бъде поискано отстраняването му от Висш съдебен съвет.

 

Номерът с “опраскването ” на Тупарев, за чест на съда не мина. След 24 часа в ареста, Софийският градски съд го пусна на независимост без мярка за неотклонение. В своето определение магистратите показаха, че няма нито едно доказателство, че продуцентът е откраднал 1,4 млн. лева от компаниите, в които е съучастник с Джони Каскета. За сметка на това в материалите по делото може да има данни, че Тупарев е жертва на обир. Тях прокурор Франтишек необичайно за какво е пропуснал да проверява.

След като излезе на независимост продуцентът описа, че още преди няколко месеца е пуснал сигнали до Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата по какъв начин Джони Каскета, който е негов братовчед, пробвал да фалшифицира документи да му отмъкне компаниите “Лайм ”, “Куба Либре ” и “Ен Джей Пропърти ”. Възползвайки се, че е техен шеф, Джони Каскета пробутва напълно подправени документи, съгласно които трите компании имат да връщат големи заеми на негови близки. След като парите не са платени, кредиторите завеждат дело и пробват да вземат струващите милиони левове парцели. А те по никакъв начин не са малко. Само “Куба Либре ” е притежател на големи търговски пространства и жилища в влиятелни столични квартали. Отделно същата компания има и няколко застроени имота в Царево. Общо парцелите се правят оценка та близо 4 млн. лева С имущество за по 3-4 млн. лева са и други компании - “Лайм ” и “Ен Джей Пропърти ”, откри наша инспекция.

 

След като Тупарев се светва, че става нещо неправилно и желае документи за сякаш получените заеми, братовчедът Джони Каскета непосредствено опитва да открадне компаниите. Изготвени са подправени контракти, съгласно които телевизионният продуцент му продава своите акции в “Лайм ”, “Куба Либре ” и “Ен Джей Пропърти ”. Интересното е, че продажбата е станала през февруари 2022 година, само че Джони опитва да се впише като притежател в комерсиалния указател чак през април т.г. Явно две години не е намерил време за това. Договорите за продажба на акции са заверени пред нотариус Валентина Георгиева в наличието на Нико Тупарев. Само че той въобще не си спомня за това. Според доверените ни източници се касае за изцяло подправен документ, т.е някой е изфабрикувал подписа на продуцента на “ВИП Брадър ” и “Ергенът ”. Ченгета описват, че нотариус Георгиева преди години е била разследвана за легализация на сходен контракт, след което частна компания опитва да открадне от Столична община десетки декари терени в центъра на София.

Продуцентът Нико Тупарев схваща, че е продал компаниите една откакто документите са импортирани в Търговския указател. Да напомним, това става през април 2024 година, към 2 години след самата договорка. Адвокатите на Тупарев мигновено подават тъжба, а с решението на съда вписването на новия притежател - Джони Каскета е спряно.

 

С това обаче сагата не свършва. Братовчедът Джони опитва нова врътка. Макар делото за собствеността на компаниите да следва да се гледа, Каскета взема решение да одобри нов съучастник. Това е - изненада!!! - неговата брачна половинка Вероника Иванова. Преди няколко седмици тя купува дялове в трите компании с парцели за милиони. Следва фиктивно повдигане на капитала, с което Иванова да придобие 97% от акциите. За шок на същинския притежател Нико Тупарев, който наивно има вяра, че полиция и прокуратура проверяват по какъв начин е ограбен с подправени документи.

 

Малко преди да бъде задържан от прокурор Франтишек, Тупарев въпреки всичко съумява да спре със правосъдно решение лъжливото повдигане на капитала. Това е единствено дребна победа. За да си върне трите компании с парцели за милиони, Тупарев ще би трябвало да води много каузи. Според адвокати, шансът това да се случи е огромен. Няма подозрение, че подписът на Тупарев под документа за продажба на неговите акции е подправен. Дори и след следващия крах, мераците на неговия братовчед Джони Каскета не секват.

 

“Последното деяние, подхванато от Александър Тошев, е производство на сигнали против мен за длъжностно заграбване. Именно на тази база, прокурор със съмнителна известност (бел.ред. - Франтишек) изготвя неиздържаното от правна позиция и съгласно Софийски градски съд обвиняване ”, разгласи телевизионният продуцент в свое изказване пред медиите.

 

Наши източници настояват, че Джони Каскета до последно е вярвал, че може да употребява прокуратурата като бухалка за разпра със своя родственик. Александър Тошев от дълго време парадира с връзките си в политическите и правосъдни среди. Не е загадка, че той е извънредно непосредствен до някогашния вътрешен министър Цветан Цветанов, с помощта на което компаниите на Каскета са ангажирани с провеждането на предизборните акции в цялата страна.

 

Според изявления в медиите, Александър Тошев-Джони управлява конгломерат от компании, наименуван “Кантората ” и намиращ се на ул. “Янтра ” 12. През “Кантората ” години наред, до момента в който Цветанов е основен политически състезател, са минавали всичките публични поръчки за БНР за милиони левове. Интересите на Тошев са разностранни - от автотранспорт и осъществяване на годишни механически прегледи през създаване на спортни уреди, покупко-продажби с недвижими парцели, създаване на компютърни игри, до импресарска и рекламна активност.

 

Той да вземем за пример държи към една трета от билбордовете в София, за което, както е известно, е нужна постоянна политическа защита. Да не пропуснем и продажбата на кебапчета - тя също е в областта на бизнес ползите на Тошев.

 

Далеч по-интересни са обаче приключенията му по морето. Още през 2012 година една от фирмите му печели концесията за плажа “Мечата дупка ” край Царево. От тогава се ускорява ползата му към запълването на брега с хотели и вилни селища. Следват обвинявания от еколози за нелегално строителство и заличаване на природата. В тези планове неизменим негов съучастник е Ангел Цигуларов, дълготраен общински консултант и регионален координатор на ГЕРБ в региона.

 

И до момента в който сагата сред Нико Тупарев и Александър Тошев изглеждаше в разгара си, преди дни до медиите се получи необичайно известие. То гласи, че двамата роднини са подписали съглашение да разделят бизнеса си. Очевидно сега са сключили помирение. Нико Тупарев пък съобщи, че на този стадий е в “отлична връзка с Александър Тошев и двамата изглаждат разногласията си ”.

 

ДЖОНИ КАСКЕТА ДЪРЖИ И КОШЛУКОВ

 

Александър Тошев, прочут като Джони е фигура, която държи да е обществено известна. Той върви единствено с каскет с цел да не остане неусетен - извънредно приветства артиста Веселин Маринов, на чиито концерти той непроменяемо е на първия ред и камерата постоянно го улавя по какъв начин припява от сърце.

 

Но данни за активността му не липсват, изключително в интервала, когато го раздаваше дясна ръка на Цветан Цветанов. Покрай него Тошев се снабди с властови принадлежности и назначаваше свои хора на основни държавни и публични позиции. Бе му подарен цялостен един морски град - Царево, в който кметът и локалната администрация до ден сегашен се преценяват с волята му и работят по негови инструкции и се преценяват с волята му, удостоверяват наши източници. Същото важи и за Българска национална телевизия, където Джони от години държи генералния шеф Емил Кошлуков и Управителния съвет. А в желанието си да е продуцент, също като омразния си братовчед Нико, посредством подставени лица осъществя и излъчвания като “Последният печели ”, както и вечерното шоу. В публичната телевизия е обществена загадка, че генералният шеф Емил Кошлуков се регистрира всяка седмица на Тошев, а при споменаването на “Кантората ” е ясно, че юристите на Джони са пристигнали да прегледат контракти и поръчки, а най-апетитните от тях отпътуват непосредствено при свързани лица - нещо, което е озадачаващо, че не се проверява.

 

“Кантората ” е адвокатска компания, през която от години минават договорите на Джони и на “Междинна станция ” – компанията на дуото Иван и Андрей. При трагичния конфликт сред Нико и Джони преди години, който в този момент избухна чак до арест и прокурорски обвинявания, Иван и Андрей последваха Джони и избраха да останат при страната, в която съзряха повече финансови облаги.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР