Нека не с думи, а с дела покажем защо сме

...
Нека не с думи, а с дела покажем защо сме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Нека не с думи, а с дела покажем защо сме избрани тук

Нека не с думи, а с каузи покажем за какво сме определени тук. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в декларация от името на парламентарната група, съобщи кореспондент на " Фокус “

" Пожелавам да успеем действителни техни промени, да променим живота им за по-добро, да продължим в посока, тъй че България да стане една естествена европейска държава.

Финансиране на планове за поданици на всяка община България – осигурихме финансиране за реализация на планове в цялата страна, които да усъвършенстват метода на живот жителите в тези общини, без партийна дискриминация, без скрити финансови разноски. За първи път направихме транспарантно финансово бюджетиране.

Стабилни финанси и бюджетен недостиг под 3%. Вместо страшните прогнози на служебното държавно управление. Бюджетният недостиг за 2023 година е доста под 2%. Този факт отстранява освен страха от огромните дефицити, планувани от еврозоната, само че и ни дава опция за влизане на България в еврозоната още през 2025 година. Постигайки тази цел, действително България ще приключи своята евроинтеграция, която в допълнение ще повиши стандарта на живот на българските жители.

За пръв път имаме отчетност на основния прокурор. В България към този момент няма основен прокурор, на който единствено Господ му е над глават. Главният прокуро към този момент може да бъде разследван от арбитър и контролът връу другите прокурори от него към този момент е стеснен. Така прокурорите в България към този момент могат да работят по-свободно, което действително – рано или късно, ще докара до работещо правораздаване.

Политически неутрално антикорупционна комисия. В България към този момент има действително антикорупционно законодателство. Нов антикорупционен закон бе признат и този орган може да премени начина, с който държавните институции ще работят с парите на данъкоплатците.

Успяхме да влезем в Шенген. За пръв път от влизането ни в Европейски Съюз българите няма да се усещат като второкласен европейци. Едновременно България към този момент е част от системата за сигурност на Шенгенското пространство. Аз имам вяра, че тази стъпка беше много важна и чакам скоро сухоземните граници също да бъдат включени.

Променихме Конституцията, с което положихме основите за действителна, самостоятелна правосъдна власт.

Промяната се случва, може би по-бавно, в сравнение с ни се желае, само че се случва. Промяната се случва и със промяна на упованията на българите.

За 2024 година нашият проект е тази смяна да продължи. Тя би трябвало да проникне в държавните институции, където още доста от старите системи работят по остарелия метод. Регулатори като Комисия за защита на конкуренцията, КФН, КРС, Съвет за електронни медии, които дефинират доста от сферите на живота в нашата страна, би трябвало да станат транспарантни, ефикасни, работещи за българските жители и бизнеса.

Службите за сигурност, които знаем, че не са реформирани от години, е време да бъде реформирани и с явен мандат да усилят действителната сигурност в страната и да бъдат по-адекватни за новите световни опасности.

През 2024 година ще продължим и ще държим признатите закони да се приложат ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР