Нека не превръщаме дните за празнуване в дни за умиране.

...
Нека не превръщаме дните за празнуване в дни за умиране.
Коментари Харесай

Лекари: Не превръщайте болниците в морги!

Нека не трансформираме дните за празнуване в дни за умиране. Да не трансформираме лечебните заведения в морги.

Този апел насочи шефът на Александровска болница доцент Костадин Ангелов,

Той заяви, че всички лекари са мощно обезпокоени от видяното през вчерашния ден по уличите.

„ Бог е измежду нас. Няма смисъл да го търсим в църквите. Пише го в Библията. Бог е при нас и не трябва да слагаме под тестване Божията благосклонност и да превърнем дните за празнуване в дни за умиране. Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя наследник. Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има единствено 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болничното заведение, с цел да ги напълните с трупове, да знаете, че има единствено 100 места.

Ходейки хората по улиците сякаш желаят на нас лекарите да ни предадат някаква Божия роля и да решаваме кой да живее. Не желаеме тази корона от тръни. Всяка вечер ни ръкопляскате. Отправям молба към всички жители на лекарите, сестрите и санитарите – в случай че си останете по къщите, ние в 9 часа ще ви ръкопляскаме. Направете го – да не трансформираме лечебните заведения в морги “, съобщи шефът на Александровска болница.
След тези неповторими резултати да не се удавим най-после. В събота София беше цялостна. Градът е 2 милиона, а лекарите са 9000. От тях една трета са директно заети с ковид.
Това сподели доктор Асен Меджидиев от името на Софийска лекарска гилдия.

„ Съвместно с държавното управление, щаба и жителите постигнахме тези доста положителни резултати досега, мога да кажа едни от най-хубавите в Европа, напряко най-хубавите. Защото ние поддържаме непрекъсната връзка с сътрудници от Европа и обменяме информация. Там ситуацията е извънредно Като лекари сме виждали ужасни неща, само че това, което ни изпращат сътрудници от чужбина, съществено ни разстройва. Призовавам хората, да не се удавим най-после, след всички тези прелестни ограничения “, съобщи лекарят.

„ Ще стане доста тежко, изключително в София. Това е един доста сериозен миг. Обръщам се към всички сънародници – Господ е постоянно с нас. Той ни пази и е доброжелателен. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем у дома. С един ден не се взема решение нищо в годината. Напротив, с тези две седмици се взема решение бъдещето на нашите генерации, на нашата страна “, сподели доктор Асен Меджидиев.
Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов съобщи, че на открито е цялостно с бъдещи пациенти.
„ След 10 дни ще стартират да идват тежките случаи, в случай че продължава това.

При нас има 11 интубирани пациенти и още 31 тежки случаи. Няма пациент, който да е в положително положение и всички идват с влошено дишане и са евентуално за интубация.

Разберете, че в този момент не е моментът да се стои по градинките, да се пие бира и да се веселим. Следващите две седмици ще бъдат сериозни. Не ходете на черква. Църквата е във всеки от нас, в нашата религия.

Всички виждате, че лекуването на този вирус е извънредно мъчно и продължава 14 до 28 дни. Потенциалът, който лекува тези пациенти, не е безконечен. Денонощно се борим за живота на хората, само че дано и хората да се борят за нашия живот. Системата в един миг няма да може да поеме всички нуждаещи се от лекуване. Останете у дома и не позволявайте епидемията да се разраства “, съобщи проф. Асен Балтов.
От своя страна ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА и началник на Оперативния щаб, добави:
До по кое време хората ще чакат някой да им поеме отговорността? До по кое време ще се повтаря не ходете в църквите, и ще чакат да се затворят църквите – в края на краищата ние сме хора на 21 век, дано покажем, че сме такива.

Ген. Мутафчийски уточни, че паниката е от това, което се случва по улиците – доста хора, излезли на разходка. Надяваме се хората да проявят разсъдък. Това, което се случва отвън храмовете – това е най-обезпокоителното сега, сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР