Нека не оставаме с впечатлението, че това е здравна криза

...
Нека не оставаме с впечатлението, че това е здравна криза
Коментари Харесай

Петър Москов заговори ще има ли нов национален локдаун

Нека не оставаме с усещането, че това е здравна рецесия – това е проблем на цялото общество.

Проблемът е, че обществото е разграничено – едните са надълбоко обезпокоени, а другите отхвърлят напълно казуса. Раздели ги ръководството като неспособност да формулира консенсусни значими неща, раздели ги и опозицията.

Това съобщи някогашният здравен министър Петър Москов по Българска национална телевизия.

Москов беше безапелационен, че не е показан явен проект за деяние и това е най-големият проблем. „ Г-н Борисов и ръководството е избрало да играе ролята на Тръмп, а на опозицията ѝ се желае да играе на здравна тематика”, сподели той.

Според него, би трябвало да има базов консенсус.

Петър Москов изиска здравния министър да може по закон да постанова решенията си в здравната система и прикани здравният министър да изиска тези изключителни пълномощия – другояче да каже, че ще подаде оставка.

„ Не може да има нов народен локдаун, не можем да си го позволим – задачата е да няма претоварване на здравната система. Целта е да има явен проект – аз не го виждам седми месец”, изясни той. Трябва да има ясно създадени районни проекти, настоя Москов.

Той даде образец, че в Шумен има по статистика на половина по-малко болни, в сравнение с в Габрово, само че в Шумен е злополука. „ Параметрите би трябвало да са съобразени с опцията на болничната система да поема”, безапелационен беше някогашният здравен министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР