Нека маринованите дини бъдат ново гастрономическо приключение за вас това

...
Нека маринованите дини бъдат ново гастрономическо приключение за вас това
Коментари Харесай

Защо руснаците правят маринована диня

Нека маринованите дини бъдат ново гастрономическо премеждие за вас това лято.

В някои райони на Русия необикновеното лакомство от дълго време е обичано и добре познато ядене.

По заповед на цар Алексей Михайлович Романов за първи път в царския двор на Москва от средата на XVI век са доставени дини. След като ги пробва един път, той подрежда да се засадят полета с дини в Астрахан, в южната част на Русия. В края на XVII в. дините стартират да се отглеждат в оранжерии в Кремъл, а по-късно даже край Санкт Петербург, макар суровия му климат.

Както всички гастрономически новости, дините се възприемат нееднозначно в обществото. Първоначално Църквата свързва дините с отрязани глави и не разрешава да се ядат сурови. Затова те се варят и осоляват.

Съществуват доста способи за мариноването им. Дините се осоляват в буркани или дървени бъчви, цели или нарязани на части, като се прибавя оцет или лимонена киселина.

За да приготвите вярно осолена любеница, би трябвало да спазвате няколко нюанса. Първо, да изберете верните дини. Това значи, че те би трябвало да узреят, само че да останат твърди, а не зърнести. За да бъде сполучлив процесът на осоляване, дините не би трябвало да съдържат пестициди. Бурканите за мариноване би трябвало да се стерилизират преди приложимост.

Като подправки обичайно се употребяват чесън, черен пипер, връхчета от копър и хрян. Аз нямах хрян, по тази причина вместо него използвах ароматни листа от касис.

Можете да употребявате маринованата любеница дружно с останалите мариновани артикули като гарнитура или предястие.
Съставки за буркани с съдържимост 1,5 л и 0,8 л:
 Юлия Мулино
Диня (малка) – 1 бр.Вода – 1,5 лСол – 1 супена лъжицаМед – 3 с.л.9% оцет – 1 с.л.Дафинов лист – 2 бр.Чадър от копър – 2 бр.Черен пипер – 2-3 бр.Ароматни листа от касис – 3-5 листаПриготвяне:
Използвайте комфортен метод за стерилизиране на буркани. Аз ги сварих във вода. Преди да ги стерилизирате, проверете дали са подобаващи за консервиране.  Юлия Мулино

Подсушете бурканите с забрадка.  Юлия Мулино

Нарежете динята на дребни резени, тъй че да се поберат в бурканите.  Юлия Мулино

Първо поставете подправките в дъната на бурканите.  Юлия Мулино

След това поставете резените любеница в бурканите.  Юлия Мулино

Кипнете вода, налейте я в бурканите, покрийте с похлупак и оставете да престои 15-20 минути. Върнете водата назад в тенджерата, кипнете и още веднъж, залейте дините и оставете за 15-20 минути.  Юлия Мулино

Отстранете още веднъж водата, загрейте до кипване, прибавете меда, солта и оцета.  Юлия Мулино

Залейте дините с врялата саламура и затворете бурканите.  Юлия Мулино

Обърнете бурканите с дъното нагоре и ги увийте, с цел да се охладят постепенно.  Юлия Мулино

Ако спазвате всички правила, бурканите могат да се оставят отвън хладилника за повече от месец и няма да се взривят. Също по този начин можете да опитате мариновани дини след няколко дни.  Юлия Мулино

създател: ЮЛИЯ МУЛИНО

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР