Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали ...

Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали

Каримански: ИТН няма да върне мандата веднага, ако го получи

Нека Корнелия Нинова ни каже по време на договарянията дали биха поканили министър председател от „ Продължаваме смяната “ и тогава ще обмислим позицията си. Това съобщи пред публицисти ръководителят на Комисията по бюджет и финанси и национален представител от „ Има подобен народ “ Любомир Каримански по мотив думите на Нинова, че в случай че от Българска социалистическа партия получат мандат за сформиране на държавно управление, биха поканили министър председател от Природен парк.

Депутатът от Има Такъв Народ изясни, че партията няма да върне мандата незабавно, при положение че президентът Румен Радев избере тях за трети вид.

Каримански добави, че на този стадий не е имало опция да бъдат разисквани тези въпроси, така като е имало работа в Комисията по бюджет и финанси. „ Днес имаме група в 16.30 часа, на която евентуално може и това да обсъдим “, показа Каримански.

„ Аз го споделям и сътрудниците са го казвали, че това е виновната позиция. Трябва да се вземе и би трябвало да се направи опит да има държавно управление, в случай че това е волята на Народното заседание “, безапелационен бе Каримански.

Има Такъв Народ не държи министър председателят да е от редиците на партията. „ Най-добрият метод в тази ситуация е да има консенсусна фигура “, добави депутатът, само че посочи, че това не значи, че консенсусната фигура не може да бъде и от техните редици.

Източник: lupa.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg