Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали

...
Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали
Коментари Харесай

Каримански: ИТН няма да върне мандата веднага, ако го получи

Нека Корнелия Нинова ни каже по време на договарянията дали биха поканили министър председател от „ Продължаваме промяната “ и тогава ще обмислим позицията си. Това съобщи пред публицисти ръководителят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от „ ИТН “ Любомир Каримански във връзка думите на Нинова, че в случай че от Българска социалистическа партия получат мандат за сформиране на държавно управление, биха поканили министър председател от Политическа партия.

Депутатът от Има Такъв Народ изясни, че партията няма да върне мандата незабавно, ако президентът Румен Радев избере тях за трети вид.

Каримански добави, че на този стадий не е имало опция да бъдат разисквани тези въпроси, защото е имало работа в Комисията по бюджет и финанси. „ Днес имаме група в 16.30 часа, на която евентуално може и това да обсъдим “, показа Каримански.

„ Аз го споделям и сътрудниците са го казвали, че това е виновната позиция. Трябва да се вземе и би трябвало да се направи опит да има държавно управление, в случай че това е волята на Народното събрание “, безапелационен бе Каримански.

Има Такъв Народ не държи министър председателят да е от редиците на партията. „ Най-добрият метод в тази ситуация е да има консенсусна фигура “, добави депутатът, само че посочи, че това не значи, че консенсусната фигура не може да бъде и от техните редици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР