Нека Има такъв народ да предложи кандидата за министър-председател, ако

...
Нека Има такъв народ да предложи кандидата за министър-председател, ако
Коментари Харесай

Атанас Атанасов намекна за компромис с ИТН: Ива Митева е подходяща за премиер |

Нека " ИТН " да предложи претендента за министър-председател, в случай че може обаче да е е друг от предходния ", разяснява пред бТВ вероятните взаимни отстъпки за лъчение на кабинет с третия мандат съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

" Човек със стабилен опит, може да прави компромиси и умее да моделира ситуации(...). Човек като Ива Митева има дарба да оглави държавно управление (...). Такъв човек ни би трябвало ", съобщи още той. 

Атанасов разяснява и състава на служебното държавно управление, в което имало хора както с десни, по този начин и с леви убеждения, създали решителни крачки. Той бил сюрпризиран от твърдия метод на правосъдния министър Янаки Стоилов по въпроса за правосъдната промяна.

" Демократична България " vs. " ИТН "

" Има съответни обстоятелства, които приказват за съгласуваност сред Движение за права и свободи и Има Такъв Народ ", разяснява Атанасов. Като доказателство той уточни случилото се в бюджетната комисия и номинацията за шеф на националната банка. Друг забавен факт съгласно него е в парламентарната комисия по икономическа политика,.

" В Има Такъв Народ има виновни хора. Ако водачът на празненства мисли положителното на страната, няма да е неприятно да премисли обстановката ", съобщи още той.

Той задочно се обърна към Слави Трифонов и разяснява, че хората в политиката би трябвало да имат по-дебела кожа и да са виновни за гласуваното им доверие. 

" Малко неразбираемо е за какво не беше осъществен първият мандат ", съобщи още той. Атанасов  разяснява и обвиняванията към Демократична България, отправени от водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов, който ги назова предатели. 

Според него това изказване е безпричинно, изключително предвид на това, че двете политически сили са провели една среща, минала в " доста рационален звук, само че нищо съответно " не беше реализирано.

Третият мандат

Атанасов съобщи, че " най-важното е да се откри конгрес сред партиите, от които зависи реализирането на трети мандат ". Той добави още, че има смисъл от нов кръг съвещания при президента.

В отговор на въпрос дали Демократична България ще протегне ръка за договаряния тази седмица, той съобщи:

" Ние ще заемем самодейна позиция, с цел да избегнем политическата рецесия. "

" Обща работа на политическите сили и на президента " - по този начин Атанасов определи връчването на третия мандат и съобщи, че " четирите партии (ИТН, Българска социалистическа партия, Демократична България и ИБГНИ - бел.ред.) би трябвало да предложат знак " за решение на президента.

Той определи предложението за връчване на третия мандат на " Изправи се БГ! Ние идваме! " като лансирана от Демократична България. Според него това е вид, който би постигнал резултат, в случай че Има Такъв Народ се върнат на масата за договаряния.

Изборите

" Тежко ще разфокусираме хората ", по този начин Атанас Атанасов разказа провеждането на избори 2 в 1 през есента. Съпредседателят на Демократична България съобщи, че е най-разумно е да има държавно управление.

Според него с непрестанното явяване на избори се рискува хората да се изморят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР