Нека Егейско море да бъде на приятелството, каза днес турският

...
Нека Егейско море да бъде на приятелството, каза днес турският
Коментари Харесай

Анкара към Атина: Егейско море да бъде море на приятелството!

Нека Егейско море да бъде на другарството, сподели през днешния ден турският министър председател Бинали Йълдъръм, написа локалният в. Хюриет.

Министър-председателят на страната на два континента малко преди да отлети за Беларус на летище в Анкара пред публицисти съобщи, че е провел през вчерашния ден телефонен диалог с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас.

" Ние обсъдихме някои противоречиви въпроси. Аз приканих господин Ципрас да се въздържа от основаване на напрежение ", съобщи той. Думите на Йълдъръм пристигнаха на фона на случая с гръцкия боен министър Панос Каменос. На 29 януари турски военни попречиха на политика от Атина да уважи паметта на гръцки военни, починали на оспорвания ненаселен остров Кардак (на гръцки Имиа).

Парчето земя стана мотив за спор сред Анкара и Атина преди 22 години. Тогава при рухване на гръцки хеликоптер починаха трима души. Атина упрекна съседката си, че е употребила оръжие против нейните военни и двете членки на НАТО бяха на ръба на войната. Конфликтът бе сподавен едвам след твърдата дипломатическа интервенция на Съединени американски щати. В сряда образецът на Турция още уточни, че казусът с острова би трябвало да се реши по дипломатически път.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР