Нека дадем шанс на служебното правителство и да съдим само

...
Нека дадем шанс на служебното правителство и да съдим само
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев е първият президент, многократно нарушил съзнателно конституцията

Нека дадем късмет на служебното държавно управление и да съдим единствено по резултатите. Едно такова държавно управление на първо място би трябвало да поведе България към нови избори, с цел да пристигна ново държавно управление, определено от Народното събрание. Не звучи разумно да прави чистки от ден първи. Ние имаме едно предизборно служебно държавно управление на президента Радев, който се бори за преизбиране. В страната има единствено Радев и неговото държавно управление. За министър председател той назначи един дисциплиниран човек. Никога до момента президент не правил това. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев в студиото на „ Лице в лице “ по бТВ.

Според него шефката на Национална агенция за приходите е трябвало да бъде уволнена още когато изтекоха данни на българските жители.

„ Популистите по целия свят вършат едно и също нещо. Те сочат ръководещите като корумпирания, мафия, мутри, с цел да вземат властта. Те дават обещание промяна на системата. Ето в този момент Румен Радев взе цялата власт в страната. Но популистите в никакъв случай не са били демократи. Демократите съблюдават законите. Те знаят, че в основата на всичко е господство на правото. Президентът като популист не съблюдава конституцията. С настояването на оставката на основния прокурор той взриви конституцията “, разяснява Плевнелиев.

Той посочи, че Радев се е карал и обиждал Народното събрание. Според него президентът е имал опция да бори корупцията още по време на първото си служебно държавно управление.

Плевнелиев даде образец за добра промяна от неговото ръководство като министър с отварянето на засекретената информация по договорката за Автомагистрала „ Тракия “.

Фактът, че президентът е изискал оставките на министър-председателя и на основния прокурор, е нарушаване на конституцията съгласно Плевнелиев: „ Единственият президент в Европа, който изиска оставка на прокуратурата с вдигнат пестник в миг, когато тя го ревизира, е Радев “.

Народът не е желал предварителни избори по думите на Плевнелиев, а болшинството в Народното събрание не е поело отговорност: „ Ако отидем на трети избори е по-вероятно политическа партия ГЕРБ да се върне на бял кон “.

Най-голямата задача на България е влизането в еврозоната по думите на Плевнелиев. Водещата тези в идващите избори ще бъде анти-ГЕРБ: „ Когато се водим от отрицателната логичност, за жалост, действаме деструктивно “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР