Нека да запазим здравия си разум и да не се

...
Нека да запазим здравия си разум и да не се
Коментари Харесай

Доцент Любомира Гломб: Заболеваемостта от Ковид започна да се покачва

Нека да запазим здравия си разсъдък и да не се отпускаме

Заболеваемостта стартира леко да се повишава, което не е нещо ненадейно, защото застудя, прибрахме се в по-затворени пространства, надлежно улесняваме вируса в намирането му на нов гостоприемник.

Това сподели доцент Любомира Николаева-Гломб, Националния център по заразни и паразитни заболявания, в предаването  " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “.

" Аз моля към опазване на здрав разсъдък, на съблюдаване на разпоредбите на добра респираторна хигиена. Обикновено, към този момент всички знаят, че във вторник цифрите са високи, тъй като се натрупват данни, събирани през почивните дни, когато няма кой да обработва. Така че данни за терзание към момента няма, само че дано да запазим здравия си разсъдък и да не се отпускаме. От нас зависи по какъв начин ще пристигна и есенно-зимният сезон. Дали ще бъдем доста заболели, или ще успеем да удържим нещата, както доста добре се справихме с вълната Омикрон “, уточни тя.

Доц. Любомира Гломб добави, че доста неща могат да защищават от заразяване, само че панацея няма. Проветряването неведнъж понижава риска, само че не може да се каже, че на 100% ще го понижи. Но като се съберат дезинфекцията, честото проветряване, изолирането на хората със признаци, тези неща могат да сведат риска до доста ниска стойност, сподели още тя.

" И дано да не се лъжем – Омикрон в действителност е по-лек като протичане за множеството хора. Аз по какъв начин да убедя тези хора, които сега са на апаратно дишане и са с Омикрон, че е леко протичането? Така че риск съществува, просто е по-малък, само че риск постоянно има “, уточни вирусологът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР