Нека да видим как ще се развият нещата, това е

...
Нека да видим как ще се развият нещата, това е
Коментари Харесай

Представляващият ВСС: Процедурата по смяна на главния прокурор e доста сложна

Нека да забележим по какъв начин ще се развият нещата, това е много комплицирана процедура – зависи от това по какъв начин ще бъдат открити твърдените условия за предлагането за предварително освобождение на основния прокурор. Това сподели в изявление за утринния блок на BTV „ Тази заран “ представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев в отговор на въпроса поддържа ли и по какъв начин ще гласоподава за предварителното премахване на Иван Гешев.



Отстраняването беше декларирано първо от номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС, а по-късно поискано и от шестима прокурори от Висш съдебен съвет.

Боян Магдалинчев посочи, че процедурата е обвързвана с чуване и събиране на доказателства. По думите му Гешев има седмица да реагира. Ако настояването за оставката му е възможно, се насрочва друго съвещание. Цялата процедура ще отнеме към месец и половина.

Относно опита за атентат против Гешев и казуса с намесата на израелски специалист представляващият Висш съдебен съвет разяснява, че информацията е доста спорна и към момента се събират доказателства.

Според него Гешев трябвало в точния момент да посочи дали фамилията му е било в колата по време на атентата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР