” Нека да върнем календара назад. Първият голям проблем беше

...
” Нека да върнем календара назад. Първият голям проблем беше
Коментари Харесай

Петков: Слави се ядоса, че не им дадохме да похарчат 1,1 млрд.


" Нека да върнем календара обратно. Първият огромен проблем беше когато от АПИ желаеха да похарчат един милиард и 100 милиона безотговорно. Ние тогава казахме - не може да е безотговорно, би трябвало да мине през инспекция и глоба на Народното събрание Всичките компании, които бяха строили по времето на Борисов, бяха правили значително съществени поправки под предлога, че вършат единствено леки ремонти на пътната настилка. Искахме комисия да види всички тези поправки. От Има Такъв Народ споделиха - не ни се месете, районното министерство е наше. Но то не е тяхно, а на страната и ние няма да си затворим очите и някой да похарчи милиард и 100 милиона държавни пари. Това описа Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Затова преди контролната функционалност ще платим единствено половината пари. Те доста се ядосаха, продължи министър председателят, като посочи, че идната ябълка на раздора е била Българска народна банка.

Заявихме им, че не имаме вяра на положителната известност на Каримански за тази позиция (гуверньор на БНБ) и сме подготвени да ви дадем ваша кандидатура, само че към която всички да се обединим. Отговориха ни - " Не, това е единствената кандидатура, която би трябвало да се случи ", разкри Петков.

" Продължаваме промяната има единствено една алена линия и тя се назовава " корупция " и всякога, когато някой се доближеше до тази линия ние казвахме " не ". От наша позиция имаше заплаха този човек (б.р. Каримански) да не извърши ролята на един същински гуверньор на Българска народна банка. Пак се обадих на Трифонов и му споделих - различен претендент - ваш, просто да сме съгласни към тази кандидатура, сподели ни " не ". От този миг спряхме връзката с него, той спря да си подвига телефона. През цялото време се опитвахме да водим разговор, тъй като това не е персонална работа, 7 милиона индивида разчитат на нас. На срещата с папата в Рим отидох при Тошко Йорданов и му споделих: " Време е да почнем да приказваме ". Единственият отговор, който получих, бе " Аз не съм оторизиран да приказвам с вас " - добави той.

" Дойде времето за актуализация на бюджета и господин Караджов сподели: " Искаме в тази актуализация да сложим спомагателен бюджет от 3 милиарда и 600 милиона. И като попитахме за кои компании трябват тези пари - за същите тези компании, които господин Рашков проверява, които изнасяха пари в торби. И ние казахме - е, не, няма по какъв начин да се случи по този начин, че 6 милиарда от парите на данъкоплатците да отидат там. АПИ в никакъв случай не е имала подобен бюджет. Казахме - желаеме тази актуализация да отиде за пенсии, за млади фамилии с деца, за Данък добавена стойност на хляба и за понижаване на цената на горивата. Днес трябваше да се внесе актуализацията на бюджета през Нордното заседание и ние казахме - бюджетът е подобен, както ние го декларирахме, без тези 3 милиарда и 600 милиона спомагателни средства за същите строителни компании ", добави министър председателят, представен от лупа.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР