Нека да си признаем очевидното: пърхотът е досаден, разочароващ и

...
Нека да си признаем очевидното: пърхотът е досаден, разочароващ и
Коментари Харесай

Ужас, имам пърхот! Отървете се веднъж завинаги от досадните люспи с тези съвети

Нека да си признаем очевидното: пърхотът е скучен, разочароващ и даже объркващ. Той може да се утежни през зимните месеци (сякаш минусовите температури не са задоволителни, с цел да ни създадат нещастни). Пърхотът е постоянно срещано положение на скалпа, при което от него се откъсват дребни късчета суха кожа. Ако имате тъмна коса или носите тъмни цветове, може да забележите люспи в косата или по раменете си, което наподобява много неприятно. Освен това пърхотът може да е съпроводен с противен сърбеж. И макар че не е инфектиран, нито мъчителен, пърхотът несъмнено си е задължение.

Някои от постоянно срещани аргументи, заради които може да имате сърбеж по скалпа и тези неприятни забележими бели люспи, са сухата кожа, използването на прекомерно малко шампоан, алергия или здравно положение, обвързвано с кожата ви.

 iStock/Getty Images

Макар и пърхотът да визира както мъжете, по този начин и дамите, имайте поради, че кожата на скалпа при двата пола напълно не е идентична. Мъжкият скалп съдържа 50% повече себум , в сравнение с женският. Когато производството на себум стане прекалено, това може да докара до пърхот. Освен това кожната преграда на скалпа при мъжете е доста по-слаба и те губят повече влага, което ги излага на по-голям риск от суха кожа на главата. Скалпът на дамата има по-голям предпазен пласт, само че кичурите на косата са по-податливи на увреждане и раздробяване, защото тя е по-дълга и се подлага по-често на отнасяне и/или несъразмерна приложимост на аксесоари за коса. Жените напълно не прекаляват единствено с това – други причинители на пърхот при дамите може да са честата промяна на артикули, сензитивност към тях, даже хормонален дисбаланс или нежелателен резултат от диета.

 iStock/Getty Images

Най-доброто справяне с пърхота е предварителната защита!

Погрижете се да овлажнявате скалпа по този начин, както овлажнявате и кожата си – хидратацията е най-хубавото избавление от суха кожа, надлежно от пърхот.

Уверете се, че употребявате задоволително количество шампоан и че е съгласуван с потребностите на вашата коса и скалп. След като откриете своята здравословна рутина за скалп и коса, се придържайте към нея.

Не прекалявайте със стилизиращите артикули и прическите – изключително такива, които опъват корените на косата. Твърде честата приложимост на преси, маши и сешоари също не е изключително целесъобразна.

Хранете се уравновесено – това спомага за цялостното здраве и разтегливост на кожата. Особено наблягайте на сезонни плодове и зеленчуци, които да са пресни т.е. да не бъдат термично обработени. Разбира се, не забравяйте да приемате и най-малко 2 литра вода дневно.

Най-ефективният метод за лекуване и надзор на пърхота е потреблението на козметични артикули срещу пърхот и процедури за скалпа. Следвайте инструкциите върху флакона, защото съществуват доста разнообразни шампоани срещу пърхот и всеки от тях съдържа разнообразни дейни съставки за преодоляване на признаците. Например, някои шампоани срещу пърхот изискват да разпените шампоана в косата и скалпа и да го оставите да подейства към пет минути, преди да изплакнете. Други пък би трябвало да се измиват незабавно.

 Revalid

Препоръчваме ви да изберете профилиран шампоан от потвърдила се марка във времето, каквато безспорно е Revalid . Сега марката предлага иновация за скалп, податлив към себореен дерматит. Обожаваме шампоана , тъй като той не просто се оправя със признаците, а се цели в причинителите, също така облекчава дискомфорта и по този начин оказва помощ да си върнем самочувствието.

Revalid Тriple Аctive DS е с неповторима, утвърдена от кожни лекари формула от 3 мощни дейни съставки, които третират даже тежкия пърхот, като го почистват нежно и благоприятстват за поддържане здрав микробиома на скалпа. Шампоанът е подобаващ за приложимост за преодоляване на острата фаза на положението за интервал от 4 седмици, при измиване 1-2 пъти седмично. Знаем доста добре, че честото миене на косата не е целесъобразно, само че в случай че ви се постанова, шампоанът умерено може да бъде употребен и ежедневно.



Препоръчваме ви по-късно да продължите с успокояващия , защото неговите дейни съставки възвръщат естествения баланс на скалпа и предотвратяват повторната поява на неприятните люспи. Меката му формула гали скалпа, като го успокоява и облекчава. Той е подобаващ за ежедневна приложимост, само че е най-ефективен и целесъобразен, в случай че го употребявате след използването на  Revalid Тriple Аctive DS.

Ако продължите да имате признаци след използването на това необикновено дуо от Revalid , консултирайте се с кожен лекар, който да диагностицира положението ви и да предложи проект за лекуване, подобаващ на вашите потребности.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР