Нека да приемем че обществото се развива и няма как

...
Нека да приемем че обществото се развива и няма как
Коментари Харесай

Психолог: Трябва да възпитаваме децата в отговорност към обществото, иначе каузата е изгубена

Нека да приемем че обществото се развива и няма по какъв начин законодателната и изпълнителната власт да строят в профил и да следят. Те би трябвало да са дейни в тези процеси. Философията на настоящия Наказателен кодекс е от 1968 година, а в този момент сме 2020 година Това е един интервал от повече от 50 години и обществото ни е друго, т.е. измененията в него са неизбежни и нужни. Такова мнение изрази в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия престъпният психолог проф. Калин Гайдаров във връзка предвижданите в Наказателния кодекс промени, съгласно които малолетни причинители на тежки закононарушения да бъдат наказвани като възрастни.

,,Днес младежите израстват прекомерно бързо, както физически, по този начин и интелектуално. Убиецът от Галиче е трябвало да бъде учтив и социализиран, а не щеш ли в този момент стигаме до един доста тежък престъпен случай, който основава отрицателно отношение от страна на засегнатите хора и на обществото като цяло. В последна сметка щом родителите не могат да възпитат както би трябвало децата си, дано влезе в действие наказателната репресия'', разяснява проф. Гайдаров.

Трябва ли малолетните убийци да бъдат наказвани като пълнолетни?

На въпрос дали килърът на Андреа от с. Галиче е съзнавал дейностите си специалистът отвърна, че това е обвързвано с процесите на неговото образование, обучение и социализация.

,,Освен Наказателния кодекс е належащо да променим и системата за изтърпяване на наказванията, тъй като тя също се нуждае от промяна. Нека създадем по този начин, че улицата и домовете да наподобяват по различен метод. В противоположен случай, когато нещата не се случват, обществените системи също не работят и в последна сметка се създава един артикул, който просто не може да бъде употребен социално'', изясни още той.

,,Обществото ни е мощно разслоено и методите на образование са въпрос на самостоятелно решение, по тази причина обществото би трябвало да сътвори стандарта през съответните институции. Децата би трябвало да се възпитават на отговорност към обществото, другояче идеята е изгубена. За задачата би трябвало да се работи редовно и поредно, с цел да реализираме тези промени, които искаме'', приключи проф. Гайдаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР