Нека да положим общи усилия да пазим България чиста и

...
Нека да положим общи усилия да пазим България чиста и
Коментари Харесай

Иван Таков: Безумни са внушенията, че святата дата Трети март разделя българите

Нека да поставим общи старания да пазим България чиста и неопетнена, вместо да хабим сила в безсмислени противодействия между тях в услуга на непознати ползи, прикани водачът на Българска социалистическа партия - София, оповестиха от партията.

Пълно безумство са опитите за подстрекателство, че святата дата Трети март разделя българското общество. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, който се включи в шествието от Президентството през паметника на Цар Освободител до Паметника на българските опълченци във връзка националния празник. Заедно с него бяха претенденти за народни представители, членове на Градския съвет на столичните социалисти, както и на Младежката организация и районни ръководители.

 

" Датата, на която България получава свободата си след близо 500 години турско иго, е свещена за нас. Получава я, с помощта на съветските воини, на българските опълченци и на всички наши и задгранични герои, платили с кръвта и живота си за нея, разяснява Иван Таков. - След 5 века без политическа и духовна независимост, Трети март бележи възкресението на българския народ. Трети март е венецът в битката на хиляди знайни и незнайни наши сънародници, поддържали 5 века живи огнищата на духа. Трети март е сбъднатата фантазия на Васил Левски. Трети март е светлината след непрогледния петвековен нравствен мрак на българите, които настойчиво и самоуверено поддържат националното си съзнание с цената на безчет жертви. Трети март не може да разделя българското общество през днешния ден ".

Според Иван Таков изкривяването на историята и старанието да бъдат заличени безспорни обстоятелства от предишното в интерес на конюнктурни ползи през днешния ден не са нищо друго, с изключение на изменничество към паметта на възрожденците и извоюваната с кръвта и живота им българска независимост.

 

" Свободата е висша полезност. Тя е положение на духа на всеки човек, разяснява той. - За да бъдем свободни, би трябвало да бъдем самостоятелни, да отстояваме българския интерес, да помним и пазим историята си, с цел да не повтаряме остарели неточности, сподели още той. - Нека да поставим общи старания да пазим България чиста и неопетнена, вместо да хабим сила в безсмислени противодействия между тях в услуга на непознати ползи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР