"Нека да оставим решението за това дали едно доказателство е

...
"Нека да оставим решението за това дали едно доказателство е
Коментари Харесай

Бизнесменът, дал парите на Иванчева: Има неоспорими доказателства срещу нея

"Нека да оставим решението за това дали едно доказателство е задоволително, или не на съда. Аз, като човек почти осведомен с правото, бих споделил, че доказателствата против Десислава Иванчева, са неоспорими ". Това съобщи Александър Ваклин в предаването "Събуди се " по Nova.

Той е уверен, че кметът на "Младост " е крайният адресат на парите.

"Трябва да върнем респекта към страната и хората да стартират да почитат институциите и законите ", разяснява Ваклин.

Той е предприемачът, който твърди, че е изнудван от кмета на регион "Младост " Десислава Иванчева. Става дума за крупната сума от половин милион лв..

"Трябва да се приключи една порочна процедура. За мое страдание и за жалост на всички хора, Десислава Иванчева в действителност си изиска парите и сама дефинира времето и мястото, където да ѝ бъдат дадени. Няма скрит план против нея ", безапелационен е предприемачът.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА

При арестта кметът на "Младост " съобщи, че това е инсценировка и скрит план против нея и тя не е взимала никакви пари.

Иванчева в съда: Има скрит план против мен

Иванчева: Не съм взимала пари
 Александър Ваклин Александър Ваклин
Историята на Ваклин стартира оттова, че той желае да построи обект в регион "Младост ". Почти една година (от юни 2017 г.) предприемачът чака известие от основния проектант на София, което общината би трябвало да му съобщи, с цел да стартира реализация на плана си.

След като това не се случва в продължение на месеци, Ваклин подава тъжба към основния проектант на София, а оттова препращат жалбата до Общински съвет, откъдето са повикали Иванчева за чуване. Преписката обаче продължава да се бави и предприемачът пуска още една тъжба - този път до Административен съд.

Ваклин схваща, че казусът е персонален и реализира контакт с Иванчева.

Тогава за първи път става дума за пари.

"Прокуратурата доста добре изясни какво се е случило, не желая да давам мотив за спекулации ", съобщи вложителят и напомни, че казусът продължава да се проверява.

Доказателствата за Иванчева - "всичко, за което един прокурор може да мечтае "

Ето по какъв начин Цацаров отговори на рецензиите за ареста на Иванчева

Относно това каква е била ролята на Петко Дюлгеров, Александър Ваклин разяснява, че той е бил просто медиатор - индивидът, посредством който той се опитал да стигне до кмета на региона.

"Той реализира контакта с Иванчева, откакто аз направих четири несполучливи опита да насроча среща с нея ", съобщи Ваклин и отхвърли да е познавал Дюлгеров преди този момент.

На въпроса има ли задоволителни доказателства против Иванчева, предприемачът отговори - "Да, убеждавам ви ".
 Десислава Иванчева и зам.-кметът на Десислава Иванчева и зам.-кметът на " Младост " Биляна Петрова
"Стори ми се непоносимо, че областен кмет желае сума от половин милион лв..

Затова се обърнах към службите. След като ми бяха поискани парите, имах два разновидността - да си потегли или да се обърна към Комисията за битка с корупцията ", описа Ваклин.

"Вярвам, че органите си правят работата, видях по какъв начин работят. Те са изключителни експерти. Не виждам проблем всеки един жител да се обръща към органите, когато види неправда ", счита предприемачът.

Все още той не е получил парите си, с които беше хваната Иванчева.

Към този миг Десислава Иванчева остава в ареста за непрекъснато след решение на Специализирания углавен съд. Същата мярка за неотклонение е наложена и на нейния заместител Биляна Петрова, както и на някогашния кмет Петко Дюлгеров, апетитен за медиатор при предаването на подкупа.

Кметицата беше задържана във вторник с 56 хиляди евро рушвет в колата ѝ. Банкнотите за подкпупа - 70 хиляди евро, 14 хиляди от които взима медиаторът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева са били открити следи от веществото, което демонстрира, че тя е пипала парите.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР