Нека да няма вече коментари в медиите ще влезе ли

...
Нека да няма вече коментари в медиите ще влезе ли
Коментари Харесай

Пеевски категоричен: ДПС няма да влезе във властта, ще подкрепи и двете кандидатури за КС

" Нека да няма към този момент мнения в медиите ще влезе ли Движение за права и свободи във властта. Няма да влезе. Ние не желаеме да участваме на безусловно никакво равнище ".

 

Това съобщи в коридорите на парламента  Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

 

Тази позиция на Държавно стопанско предприятие е константна в границите на актуалното Народно заседание.
Още на 09.11.2023 ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски изрично съобщи пред медиите: " Движение за права и свободи не желае да взе участие с министри или заместник-министри в изпълнителната власт. "

 

" Искам да сме ясни – не желаеме министри или зам.-министри нито в този момент (б.р. при Николай Денков), нито при ротацията (б.р. при Мария Габриел). Смятаме, че така наречен „ сглобка " е постоянна и няма да има проблеми, в случай че министрите стартират да извършват цели, избрани в програмата, която беше подкрепена от нас, акцентира Пеевски и не е отстъпил от думите си.

 

И през днешния ден Пеевски акцентира, че от Движението не желаят министри и зам. - министри. И увери, че при разпределението на властови позиции няма квота.

 

Движение за права и свободи ще поддържа и двете кандидатури, на ГЕРБ и на ПП-ДБ за Конституционния съд, сподели той откакто и ГЕРБ потвърдиха, че Десислава Атанасова е техният претендент.

 

Пеевски удостовери, че е взел участие в днешната лидерска среща, която се организира преди началото на съвещанието на Народното събрание. Акцентът беше предварителният диалог по програмата на Народното събрание.  " Искаме ясна стратегия какво ще работи Народното събрание, тъй като Народното събрание би трябвало да работи със същия ритъм, както в предходния сезон, от който сме доста удовлетворени. " - сподели той.

Относно настояването му Тодор Тагарев да се яви в Народното събрание заради липсата на предложения към депутати за ритуала по освещаване на бойните знамена на Богоявление, Пеевски сподели, че не е желал оставката на министъра на защитата, а е изискал той да се извини на Народното събрание. 

„ Не е съществено една почтена експертка, една жена да понесе цялата отговорност, тъй като над нея има още няколко лица, които са го одобрили, а както самият министър показа и се извини, е минало и през него. Това е неточност за мен, по тази причина чакам той да си сервира извинения на Народното събрание. Няма нищо повече, не търсим сензация. “ - сподели още Пеевски.

Той разясни, че министърът му се бил обадил още на идващия ден, а Пеевски му обяснил какви са възраженията му.

" Отдавна съм споделил, че има всички шансове това ръководство. Да мине ротацията, за момента всичко е устойчиво ", оцени той ръководството.

 

И отхвърли да разяснява дали ще има промени в кабинета: " Водят се диалози сред ГЕРБ и ПП-ДБ, да се схващат. Дали ще има други министри - питайте тях, ние там няма да участваме ".

За писмото, което Ахмед Доган изпрати по празниците, в което се показваше угриженост за партията, Пеевски разяснява, че то е " доста ясно ". " Това е ориентирано към всички наши структури. Ще има ново начало на Движение за права и свободи, връщаме се към хората, тъй като тук-там е изгубена връзката. Започваме срещи по места да се върнем там, откъдето е почнало Движение за права и свободи ", съобщи Пеевски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР