Нека бъдем честни, относно селфитата: правим ги и ги качваме

...
Нека бъдем честни, относно селфитата: правим ги и ги качваме
Коментари Харесай

Внимание! Селфитата карат носа ви да изглежда по-голям

Нека бъдем почтени, по отношение на селфитата: вършим ги и ги качваме в обществените мрежи, тъй като мислим, че изглеждаме ужасно на тях. Но нови проучвания остановиха, че селфитата не вършат изключително реалистична фотография. Не изглеждаме тъкмо по този начин, както изглеждаме в реалност, тъй като носът ни наподобява по-голям, в сравнение с е в действителност.

Важно е да отбележим, че носовете са във всевъзможни форми и размери и няма нищо неприятно в това да имате огромен нос. Но е разбираемо да желаете да изглеждате по този начин, както изглеждате в действителността.

Но назад към отчета, който бе оповестен, посредством проучване в JAMA пластична хирургия на лицето. Изследователи от университета " Рутгерс " и Станфордския университет са употребявали данни от Националния институт за сигурност и здраве при работа, с цел да схванат междинните пропорции на лицето (включително измервания за дължината и ширината на носа). Използвайки математическото моделиране, те съумяха да преценяват разликата в размера на носа сред фотосите, направени на 30 см от лицето на човек (колкото е дистанцията при правене на селфи) и тези, които са направени на 13 см от лицето (стандартното разстояние на портрет).

Те разкрили, че селфито доста нарушава външния тип на хората, като прави носовете да наподобяват по-големи. Обикновено основата на носа ви е към 30% по-широка в селфито, а върхът е към 7% по-широк, в сравнение с в случай че фотографията е направена от различен човек, като портрет.

Изглежда много незначителено, само че има и по-големи последствия: Според скорошно изследване на Американската академия по пластична хирургия и реконструктивна хирургия, 55% от пластичните хирурзи споделят, че техните пациенти са пристигнали при тях за хирургическа интервенция, с цел да наподобяват по-добре на селфитата, които качват в обществената мрежа. Но, както демонстрира това проучване, по какъв начин изглеждате на селфи не съответствува изцяло с това по какъв начин изглеждате в действителност.

Извод: Не позволявайте на селфитата да въздействат на самочувствието ви!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР