Нека 2022 г. даде едно ново начало за Европейския съюз,

...
Нека 2022 г. даде едно ново начало за Европейския съюз,
Коментари Харесай

15 г. България в ЕС: Време е да станем двигател на промяната

Нека 2022 година даде едно ново начало за Европейския съюз, само че и ново начало за България като по-активен и градивен негов член, тъй като единствено дружно можем да се гордеем, че сме европейци, само че още повече да се гордеем и че сме българи. Това декларира министър председателят Кирил Петков в особено видео, отдадено на 15-годишнината от присъединението на страната ни към Европейски Съюз.
Снимка: МС
„ Европейски Съюз стартира като план за мир, само че във времето стана най-големия пазар на света, културен център, споделени полезности и споделени благоприятни условия. Европейски Съюз може да се надгражда и България би трябвало да има дейна и градивна роля в това надграждане. Вече не би трябвало да сме просто в периферията, би трябвало да сме мотор, член който дава най-хубавите си мозъци за развиването на личната си страна, а по-късно и за развиването на Европейски Съюз “, акцентира Петков.
Снимка: МС
В клипа взе участие и ръководителят на българския екип в ЦЕРН проф. Леандър Литов. „ През тези години ние успяхме да възпитаме цяло ново потомство младежи учени на най-високо международно равнище, които работят освен в страната, само че и във водещи центрове в света “, споделя той, като беше безапелационен, че „ българският разсъдък и българският дух постоянно са били част от Европа “.
Снимка: МС
Ния Иванова е на 15 години – връстник на българското еврочленство. „ Не си представям свят, в който пред фантазиите и желанията ми има граници. Не си представям да се преценявам с географски ограничавания за това къде да изучавам и да почивам. Щастлива съм, че не съм очевидец на това време и на 15 година се усещам същински жител на Европа “, споделя в клипа момичето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР