Нежното острие на ГЕРБ излезе с коментар след връчването на

...
Нежното острие на ГЕРБ излезе с коментар след връчването на
Коментари Харесай

Атанасова, ГЕРБ: Нужна е лидерска среща

Нежното острие на ГЕРБ излезе с коментар след връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия.

ПГ на ГЕРБ-СДС ще реши какво ще е държанието ѝ, откакто станат ясни дейностите на Българска социалистическа партия. Това съобщи в Русе ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова, представена от БНР, откакто през днешния ден президентът Румен Радев връчи третия мандат на Българска социалистическа партия и лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че ще изиска от Националния съвет на политическата групировка мандат да договаря с всички партии, като ръководителите им ще бъдат поканени на лидерска среща, написа novini.bg.

" Имайте самообладание да изчакаме дали Националният съвет на Българска социалистическа партия, когато се събере, дали ще реши да предложения на лидерска среща някои от водачите на парламентарните групи, включително и на нашата ГЕРБ-СДС, защото от ден първи ние споделяме, че има нужда от лидерска среща. Винаги има потребност от диалози, не приказваме за договаряния. Винаги има потребност от диалози, изключително когато касае бъдещето на страната ни ", разяснява тя.

От своя страна водачът на СДС Румен Христов посочи: " Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем присъединяване, само че не очаквайте, разбираемо, поддръжка от Съюз на демократичните сили за Българска социалистическа партия. Това няма по какъв начин да се случи. "

От обединението ГЕРБ-СДС виждат в решението на президента да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия естествено продължение на работата на назначения от него служебния кабинет с присъединяване на фрагменти на социалистическата партия и нежеланието на Радев да бъде формирано постоянно държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР