Нежеланите подаръци, които сме получили за Коледа, след това продаваме

...
Нежеланите подаръци, които сме получили за Коледа, след това продаваме
Коментари Харесай

Продаваме нежеланите подаръци през януари

Нежеланите дарове, които сме получили за Коледа, по-късно продаваме незабавно през януари в онлайн платформите за извършване на покупки. Тази наклонност записват онлайн търговците през последните години.

Книгите заемат първото място в категорията “най-нежелани дарове ” и през първия месец на годината предложенията в тази категория са били с 31% растеж, демонстрира изследване на OLX. На второ място по този индикатор се подреждат дребните електроуреди с растеж на предлагането от 24% и декорациите и коледните играчки (34%).

Статистиката сочи, че най-силната интензивност около празниците на потребителите в електронните магазини е в първите две седмици на декември, а върхът на скалата е достигната в средата на месеца. Седмица преди Коледа обаче, продажбите стартират да падат и в България доближават най-ниското си равнище на Бъдни вечер – тогава трафикът е с съвсем 25% по-малко, а продажбите – с 48% под междинните за декември.

Броят на визитите в електронните магазини и броят на транзакциите стартират да нарастват последователно след Бъдни вечер. На 27 декември визитите и продажбите на онлайн магазините нарастват с 3% над междинната за декември, а това до момента са най-високите равнища след Коледа.

Според статистиката за коледните празници ще похарчим близо 330 лева за подаръците на 8-9 души, което е с 100 лева повече за тези, които ще пазарят онлайн. За тази сума най-често взимаме облекла или козметика. След това се подреждат играчките (45%), технологиите като смарт телефони и таблети (31%), обувките (28%), артикули от развлекателната електроника (23%) и едвам тогава книги, музика и филми (20%). Най-рядко се взимат дарове, свързани с пътешестване, билети за разнообразни събития, както и ваучери. При избора най-вече се влияем от отношението сред цена-качество, а на второ място – от качеството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР