Неизвестно лице се е опитало да предизвика пожар в гръцкото

...
Неизвестно лице се е опитало да предизвика пожар в гръцкото
Коментари Харесай

Опит за атентат срещу гръцкото консулство в Ню Йорк

Неизвестно лице се е пробвало да провокира пожар в гръцкото генерално консулство в Ню Йорк, оповестява през днешния ден осведомителният портал in.gr, като се базира на генералния консул Динос Константину.

Той е обяснил, че причинителят е залял със запалително вещество растенията в двора на постройката. Огънят не е се е популяризирал на огромна повърхност поради бързата реакция на противопожарните служби. Властите правят следствие и разполагат със записи от камери, с които се надяват да разпознават причинителя.

В постройката се обитава освен гръцкото генерално консулство, само че и резиденцията на консула, както и на непрекъснатия представител на Гърция в Организация на обединените нации, написа Българска телеграфна агенция.

Мотивите за палежа не са известни. В момента в гръцкото генерално консулство е показана галерия на образния актьор с гръцки генезис Джорджия Лале със заглавие “Neighborhood Guilt “ („ Квартална виновност “), която преглежда тематиките на фамилното принуждение и закононарушенията с жертви дами. Един от експонатите е гръцкото знаме, само че в розов, а не в наследник цвят.

Това провокира митинги от страна на избрани крайнодесни кръгове и по предписание на гръцкия министър на външните работи Йоргос Герапетритис розовото знаме ще бъде свалено от експозицията. Няма данни обаче палежът да е обвързван със противоречивото произведение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР