Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с.

...
Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с.
Коментари Харесай

Д-р Енчев с първи думи след нападението срещу резиденцията му

Неизвестни злосторници разрушиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто притежател е пловдивският бизнесмен доцент доктор Невен Енчев. Инцидентът е станал към 2,30 ч. оповестяват съседи. Те настояват, че са били събудени от доста мощен звук, написа Марица бг.

В Резиденцията на Алхимика е разположено седалището на Израелско-българския институт /б.а. - Ха Мусад Израели Булгари/, а камерата е сложена по искане на полицията в Пловдив и се намира на главния път и отклонението към Резиденцията.

Благодарение на нея са разкрити няколко грабежа в региона.
Доц. Енчев е подал тъжба до полицията, която незабавно стартира следствие и повече от час проверяващи вършиха огледи на място и разговаряха със очевидци. Камерата и записите са конфискувани от органите на реда. Тя обаче е ударена откъм гърба и е доста евентуално лицата на причинителите да не се виждат, считат служители на реда. Дошлите на място направиха оглед и на един от колите на пловдивския бизнесмен, защото предните гуми бяха спаднали. Копия от записите са изпратени в Израелското посолство, откъдето също се вълнуват какво се е случило.
Пловдивският бизнесмен видял провалите на сутринта. „ Искрено се надявам, че офанзивата не е ориентирана против Израелско-Българския институт, въпреки че медиите чудесно знаят какъв скандал се разгоря към 30 май тази година, когато в наличието на Симеон Втори, брачната половинка му Маргарита и сестра му Мария Луиза в Пловдивската регионална администрация по моя самодейност беше открита галерия за Спасяването на българските евреи. Намесени бяха американците, Лигата против поругаването, сдружение „ Шалом “. Много бих желал да мисля, че по-скоро още веднъж иде тирада за междусъседската война, която от дълго време се води против мен и фамилията ми и ненапълно стана причина за изнасянето ми в Германия “, разяснява доцент Енчев.
Добронамерени съседи останаха изумени, че нападението може да е дело на завистливи комшии, защото в Резиденцията доста от дълго време не е имало никакви събития – тематични вечери, сватби, даже другарски срещи, и оттова не се чува звук.
Това нахлуване против охранителната камера на Израелско-българския институт в с. Белащица е първото, само че билбордът е накъсван още 2 пъти за интервал от 2 години обратно.
Все още не може да кажем какви тъкмо са аргументите за случая, тъй като сега проверяваме станалото и изясняваме събитията, само че се надяваме доста скоро да имаме отговор кой и за какво е протегнал ръка на охранителната камера и билборда, дадоха отговор пристигналите на място служители на реда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР