Неизвестни засега, но юначни северомакедонци, борци срещу бугарщината“, закриха със

...
Неизвестни засега, но юначни северомакедонци, борци срещу бугарщината“, закриха със
Коментари Харесай

Китайско зелено тиксо – новото македонско оръжие срещу България


Неизвестни към този момент, само че юначни северомакедонци, борци против „ бугарщината “, закриха със зелено китайско тиксо знамето на България върху мирна и прилична табела в центъра на Битоля. Лепенката героично скрива и информацията, обвързвана с финансирането на… стена за спортно катерене, сложена в градския парк, оповестява уеб сайтът Независим.мк, представен от Българска телеграфна агенция.

Проектът, финансиран по линия на Българската помощ за развиване на Министерството на външните работи на България, беше открит тържествено преди броени дни – при започване на юни. Стената за катерене е доста посещавана и даже се образуват опашки от катерачи, показва изданието.

На осведомителната табела, която е сложена покрай спортното оборудване, са останали забележими единствено текстът, който осведоми за изпълнителя на плана, както и знамената на Северна Македония и Европейски Съюз ”.

Зеленото китайско произведение е лепнато самоуверено върху текста, който гласи: „ Българска помощ за развиване от Министерство на външните работи посредством Генералното консулство на Република България в Република Северна Македония, Битоля – 2022-2023 година “. Друго парче лепенка закрива логото на Българска помощ за развиване и знамето на Република България.

„ По-възрастните поданици на Битоля, които всяка заран се разхождат из парка, са сюрпризирани от този „ културен вандализъм “, тъй като доста постоянно паркът е обект на вандали, които чупят и разрушават всичко към себе си. Мемориалната плоча, отдадена на италианските бойци, взели участие в борби на македонския фронт, беше счупена и надраскана няколко пъти, бюстовете на македонските национални герои бяха изпочупени, а лампи и пейки – унищожени ”, отбелязва Независим.мк.

Проектът е сбъднат съгласно актуалните трендове на доста европейски столици и е първият по рода си на територията на Република Северна Македония. На откриването на оборудването участваха генералният консул на България в Битоля Николай Димитров и кметът на града Тони Коняновски, дружно с представители на българското генерално консулство и незомбирани жители на Битоля.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР