Неизвестни нападатели хвърлиха рано тази сутрин коктейл "Молотов" по православна

...
Неизвестни нападатели хвърлиха рано тази сутрин коктейл "Молотов" по православна
Коментари Харесай

Нападнаха свещеник с лютив спрей в Киев

Неизвестни нападатели хвърлиха рано тази заран коктейл "Молотов " по православна черква от 18-и век в Киев и нападнаха духовник, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Говорител на Андрийвската църква, отдадена на Свети Андрей Първозвани, сподели, че запалителната бомба не е избухнала и не е нанесла вреди на постройката. По думите на представителя архиепископ Евстрати четиримата съгласно полицията нападатели са напръскали свещеника с пикантен спрей.

"Виждаме, че копиеносците на Москва насочат "ясни подмятания " за заплашване на представителите на Вселенския патриарх ", добави духовникът.

Андрийвската църква е издигната в края на 18-ия век по план на фамозния италиански проектант Бартоломео Растрели. Бароковата постройка се извисява на горната част на скат, който е най-популярната туристическа атракция в Киев.

Украинските управляващи предоставиха черквата разполагаем на Вселенския патриарх Вартоломей, до момента в който тече процедурата по предоставяне на автокефалия на украинската православна черква, т.е. отделянето ѝ Руската православна черква. Руската патриаршия и Кремъл реагираха яростно на решението на Вселенския патриарх Вартоломей, който е считан за "пръв измежду равните " йерарси в източното православие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР