Неизвестен нападател е намушкал с нож губернатора на руския арктически

...
Неизвестен нападател е намушкал с нож губернатора на руския арктически
Коментари Харесай

Губернаторът на Мурманска област в Русия е бил намушкан с нож

Неизвестен нападател е намушкал с нож губернатора на съветския арктически район Мурманск, ранявайки го в стомаха, откакто в четвъртък е провел среща с жителите, цитираха съветските осведомителни организации пресслужбата на губернатора, съобщи Ройтерс.

Мъжът е нападнал губернатора Андрей Чибис, когато той излизал от среща в градския замък на културата на локалния град Апатити, южно от северното пристанище Мурманск, съобщи ТАСС.

" Имало е въоръжено нахлуване и той е получил рана от нож в стомаха. Нападателят е арестуван ", цитират организациите пресслужбата на губернатора.

В момента губернаторът е в хирургическа клиника. Той е в схващане и самичък се е придвижил до колата си. По пътя към болничното заведение той приказвал и отговарял на въпроси.

Не е явен претекстът за нападението.

След интервенцията ситуацията на губернатора се прави оценка като тежко и той се намира в реанимацията, заяви основният доктор на болничното заведение, в която Чибис беше опериран, съобщи ТАСС. Няма заплаха за живота му, настояват лекарите.

Задържаният за нападението Александър Биданов е локален гражданин на 43 година, показва организацията.

Въоръженото нахлуване против държавен чиновник е относително рядко в Русия, изключително в арктически район като Мурманск, на към 1 500 км северно от Москва, показва Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР